Pariuri tenis: Romania se dueleaza cu Canada in barajul FedCup


Acest week-end are programat o etapa din FedCup. Selectionata Romaniei s-a deplasat in Canada, pentru un duel ce se anunta foarte echilibrat. Din 1992, Romania n-a mai jucat in esalonul de elita al Fed Cup. Singura intalnire directa dateaza de 32 de ani, dispute in care tricoloarele s-au impus cu 3-0 in Elvetia.

Dupa cum probabil ati aflat, Simona Halep a decis sa nu fie prezenta la aceasta actiune a echipei Romaniei, invocand calendarul infernal de care a avut parte, plus anumite angajamente pe care deja le-a avut, mai exact turneul de la Stuttgart.

Si Monica Niculescu a spus pas acestei sanse de a juca impotriva canadiencelor, invocand initial o accidentare, insa, surprizantor, la cateva zile distanta, ea a luat parte la turneul polonez de la Katowice.

Nu suntem noi in masura sa judecam deciziile fetelor noastre, ramane ca fiecare sa judece in mod obiectiv situatia si sa decida pentru el.

Delegatia Romaniei e formata din Irina Begu, Alexandra Dulgheru, Cristina Mitu si Raluca Olaru, in timp ce canadiencele vor putea conta pe Bouchard, care a confirmat prezenta in ultimul moment, Abanda si perechea de dublu Dabrowski/Fischman.

In randurile de mai jos am analizat succint meciurile programate in aceasta prima zi a disputei dintre Canada si Romania. Partidele vor fi transmise in Romania pe postul Dolce Sport.

20:00 Irina Begu 1.18 vs Francoise Abanda 4.80

Irina Begu reprezinta surpriza placuta a anului 2015 privind tenisul romanesc. Dupa un Australian Open remarcabil, Irina nu a rupt gura targului privind urmatoarele turnee, insa jocul ei a fost la un nivel constant, iar acest lucru s-a remarcat in ascensiunea ea din clasamentul WTA, unde ocupa pozitia 33.

Adversara ei din acest prim meci va fi tanara Francoise Abanda, o jucatoare care recen a implinit varsta de 18 ani. Sportiva de peste Ocean se afla in prezent pe locul 260 WTA si in mod normal nu ar trebui sa fie o amenintare reala pentru nici una din sportivele noastre.

Francoise nu traverseaza o forma sportiva prea fericita, obtinand un singur succes in ultimele cinci partide disputate, majoritatea partidelor contand pentru calificari in turnee modeste de nivel ITF.

Din punctul nostru exista o diferenta de valoare clara intre cele doua sportive, diferenta care speram ca va fi reflectata in scorul final. Un meci cu sub 19.5 game-uri e alegerea pe care o propunem, iar cota atasata acestei selectii e 1.77.

21:15 Eugenie Bouchard 1.26 vs Alexandra Dulgheru 3.70

Alexandra porneste cu sansa a doua in fata lui Eugenie Bouchard, numarul #7 WTA. Cea mai bine clasata sportiva canadiana a confirmat in-extremis prezenta la aceasta actiune FedCup, un gest destul de surprinzator, tinand cont ca a venit abia dupa ce Simona Halep a refuzat invitatia de a participa la aceste meciuri.

Inaintea acestei dispute, Alexandra ocupa pozitia 69 WTA, un trend usor descendent, fata de locul 26 pe care romanca l-a ocupat nu cu mult timp in urma. Alexandra traverseaza o forma destul de buna, cel putin asta sugereaza finala disputata de ea la Kuala Lumpur, unde a pierdut in fata lui Wozniacki.

Dupa turneul asiatic a urmat un periplu american la Charseton si Miami, intreceri la care romanca a parasit competitia inca din primul tur.

Nici Genie nu traverseaza o perioada prea grozava, dupa ce a fost eliminata in sferturile Australian Open de Sharapova, ea s-a confruntat cu anumite probleme medicale. La trei din urmatoarele patru turnee la care a luat parte, canadianca a parasit competitia inca din primul tur, exceptie a facut turneul de la Miami, unde ea a ajuns pana in optimi, unde a capitulat surprinzator in fata lui Tsurenko.

Speram ca vom avea parte de o partida echilibrata si la cum o cunoastem pe Alexandra, nu avem motive de dubii ca nu va fi asa si ca romanca nu va da totul pe teren, cu atat mai mult cu cat la protocolul dinaintea acestei partide, am avut parte din nou de un gest reprobabil, deja un trademark pentru Bouchard, anume, refuzul de a da mana cu adversara, argumentat sub pretextul unei pseudo superstitii penibile.

Credem ca acest meci e o paine de mancat si o sansa buna pentru a face 2-0, bineinteles, daca Begu isi va confirma statutul de favorita. Un meci in care Dulgheru va reusi sa acopere handicapul de +4.5 game-uri e recomandarea noastra, iar cota pe care o oferim pentru aceasta selectie e una ofertanta, 1.97.