5 lucruri pe care le-am desprins in urma egalului 1-1 dintre West Ham si Manchester United


1. Energia si ritmul lui West Ham pot cauza probleme oricui

Enner Valencia si DIafra Sakho au cauzat panica in prima repriza, datorita dinamicii si simtului "ascutit" al portii. Gratie centrarilor de pe partea stanga ale lui Stewart Downing, atacurile lui West Ham au avut viteza si consistenta, un stil pe care foarte putine echipe din Premier League il pot contracara.

 

2. Manchester United scapa ca prin urechile acului - din nou

West Ham United v Manchester United - Premier League : News Photo

Nu e prima data in acest sezon cand Manchester United joaca dezolant, insa obtin puncte. Cu siguranta nu e rezultatul pe care-l sperau la inceputul partidei, insa in cele din urma acest punct ar putea fi foarte pretios la finalul sezonului. Daca Louis van Gaal va reusi sa rodeze echipa lui United si aceasta sa functioneze ca un tot unitar, au sanse bune sa devina o forta de temut.

 

3. Rooney e irosit ca mijlocas

FBL-ENG-PR-WEST HAM-MAN UTD : News Photo

Louis van Gaal trebuie sa gaseasca un mod prin care sa fructifice potentialul talentului ofensiv al echipei "diavolilor", insa jucandu-l pe Rooney pe postul de mijlocas, nu e decat o irosire a unui talent ofensiv incontestabil. Rooney e unul din cei mai reprezentativi golgheteri din istoria Premier League, insa el e fortat sa creeze, in detrimentul finalizarii. Rooney trebuie sa joace in atac, iar Falcao trebuie adus pe banca. Simplu.

 

 

4. Falcao trebuie retras pe banca

West Ham United v Manchester United - Premier League : News Photo

Si apoi vandut. Ca o continuare a punctului anterior, Radamel Falcao reprezinta o uriasa dezamagire in tricoul lui United si trebuie scapat de el cat mai repete cu putiinta. E desincronizat total cu Robin van Persie, plus iroseste o multime de ocazii. United il foloseste pe Wayne Rooney la mijlocul terenului, iar James Wilson e in lot, de asemenea. Cu cat van Gaal il va retrage mai rapid pe banca de rezerve, cu atat mai bine. Accidentarile cu siguranta i-au redus din randament, insa nu e prea tarziu inca pentru United sa isi asume aceasta pierdere.

 

5. De Gea e cel mai important jucator al lui United

Manchester United v Cambridge United - FA Cup Fourth Round Replay : News Photo

Forma spaniolului a fost cauza principala a trendului ascunedent al evolutiilor pe care le-a avut United in aceasta parte a doua a turului. Interventia sa la Enner Valencia in prima repria, demonstreaza instinctul natural si reflexele excelente pe care David le poseda, iar daca United va reusi o clasare in BIG4 la sfarsitul sezonului, cu siguranta De Gea va avea un merit important. E pur si simplu briliant.