5 lucruri pe care le-am desprins dupa victoria Barcelonei cu 2-1 in fata Realului


Luis Suarez e (in sfarsit) la capacitate maxima

Glumind putin, putem spune ca atacantul uruguayan a avut nevoie de o vizita in Anglia, pentru a-l reactiva pe "vechiul Luis".

Pana luna trecuta, cand catalanii au avut deplasarea pe Etihad, contra City, mai mult sau mai putin pe fata, se vorbea despre Suarez ca un transfer nereusit, care nu reuseste sub nici o forma sa se adapteze stilului si noii vieti din Barcelona.

Cu siguranta pana si cei mai mari critici ai sai si-au schimbat radical parerea despre el, iar ultima reprezentatie din El Clasico a fost descatusarea mult asteptata de fanii formatiei blaugrana, golul sau decisiv din startul reprizei secunde avand sanse mari sa fie avansul decisiv pentru lupta pentru titlu. 

 

Eroi neasteptati pot aparea in orice moment

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-REALMADRID : News Photo

Daca inainte de meci, ipotetic vorbind, fanii din intreaga lume ar fi fost chestionati sa-i numeasca pe toti cei 22 titulari ai celor doua mari protagoniste ale El Clasico-ului, sansele ca Jeremy Mathieu sa fie nominalizat printre acestia erau mici.

Francezul in varsta de 31 de ani a avut probleme de adaptare, o data cu trecerea lui de la Valencia, din vara, insa cu siguranta golul marcat din centrarea lui Messi, in derby-ul de duminica, i-au oferit si lui un loc aparte in inimile fanilor.

 

Real ar face o gafa daca l-ar demite pe Ancelotti

Agitatia si fluxurile de stiri din presa apropiata Madridului, au sugerat mai voalat sau nu, varianta demiterii lui Carlo Ancelotti, in cazul in care formatia rateaza titlul in fata Barcelonei. Din punctul nostru de vedere, al unor persoane neutru, consideram ca ar fi o mutare hazardata, chiar daca vorbim de un club de talia Realului, pentru care ratarea titlului e esecul suprem.

Dupa ce au asteptat atatia ani pentru realizarea mult visatei "Decima", pe care le-a castigat-o Ancelotti in lui Mai a anului trecut, rezilierea contractului cu acesta ar fi o mutare ce ar fi speculata imediat de Manchester City si Arsenal, doua cluburi care par a fi favorite la inscaunarea italianului, daca acesta va parasi corabia "galacticilor".

 

Grupul si unitatea au fost elementul care a facut diferenta

FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-REALMADRID : News Photo

Nu e nici un secret ca jocul Barcelonei se bazeaza intr-o forte mare masura pe Leo Messi si o seara mai nereusita a sa, ar fi putut atrage dupa sine un semi-esec in acest meci.

Nici el, nici Neymar nu putem spune ca au facut un joc nemaipomenit, insa forta grupului catalan, presingul agresiv si munca "silnica" realizata de elevii lui Luis Enrique au adus succesul in fata unui Real, careia nu i-a fost permis sa-si dezvolte jocul obisnuit.

 

Karim Benzema e in continuare nemeritat de subapreciat

Daca ar fi fost nascut intr-o alta generatie, talentul si calitatile lui Karim Benzema ar fi fost laudate si apreciate in presa, saptamana de saptamana. El ramane cu mult in urma agitatiei create in jurul duo-ului Ronaldo-Messi, iar Neymar, Suarez, si chiar Bale par si ei sa primeasca cu mult mai multa atentie decat puternicul atacant francez.

Atingerea sa geniala de la golul Realului a fost o executie de-o finete nemaipomenita, iar marea sa ocazie din repriza secunda, in care l-a facut "mare" pe Bravo, au fost doua din momentele cele mai importante din jocul ofensiv realizat de Real Madrid.