Finala Wimbledon: Ce trebuie sa stii despre disputa Djokovic - Federer


16:05 Novak Djokovic 1.66 vs Roger Federer 2.20 

Daca la fete am avut parte de un turneu absolut imprevizibil, nu acelasi lucru il putem spune la baieti, unde principalul favorit, Djokovic, a confirmat asteptarile si va lua parte la ultimul act al competitiei.

Vestea cea buna pentru fanii tenisului e prezenta elvetianului Federer intr-o noua finala de mare slem, a 24-a a carierei sale, fata de cele doar 13, cate a disputat Nole pana in prezent. 

Mai mult decat atat, la Wimbledon Fedex are nu mai putin de 7 titluri de campion, in timp ce sarbul are un singur triumf, obtinut in anul 2011. Ultima finala de mare slem pe care el a disputat-o (si castigat-o), a fost cu 2 ani in urma, tot la Wimbledon.

Un amanunt interesant putem sa-l remarcam la Roger, el e cel mai in varsta tenismen din ultimii 40 de ani, care ajunge in ultimul act la Wimledon.

federer djokovic wimbledon

Istoria confruntarilor directe

Desi s-au intalnit de 35 de ori, cei doi tenismeni au disputat o singura finala de turneu de mare slem in carierele lor, se intampla in urma cu 7 ani la US Open. Pana in prezent Roger il conduce pe Nole cu 18-17, insa jucatorul din Belgrad poate echilibra disputa.

O singura victorie in fata sarbului are Federer si privind disputele din cadrul unor turnee de mare slem, 6-5 fiind scorul general. Prima si ultima data cand cei doi s-au intalnit pe iarba a fost in semifinale, acus 2 ani, elvitanul impunandu-se cu scorul de 3-1.

In 2014 cei doi s-au intlanit de 3 ori, Fedex conducand ostilitatile cu 2-1, bifand succese la Dubai si Monte Carlo, in timp ce "Djoker" s-a impus la turneul sau "de casa" de la Indian Wells.

 

Parcursul celor doi in acest turneu

Exceptand meciul din sferturi contra lui Wawrinka, Roger nu a cedat nici un set la aceasta editie de Wimbledon, spre deosebire de Nole, care a cedat un total de 4 seturi, in meciul din sferturi fiind impins chiar in 5 seturi de catre Marin Cilic.

Lorenzi, Muller, Giraldo, Robredo, Wawrinka si Raonic au fost victimele jucatorului de pe pozitia a 4-a ATP, in timp ce sarbul a dispus pe rand de Golubev, Stepanek, Simon, Tsonga, Cilic si Dimitrov.

 

Variante parioristice si concluzii de final

Fara echivoc, va fi foarte interesant sa-i vedem pe cei doi tenismeni din nou intr-o finala de mare slem, dupa 7 ani de la prima si ultima confruntare directa de asemenea nivel.

Novak Djokovic a devenit un adevarat campion, in timp ce lui Federer multi s-au grabit sa-i cante prohodul, dupa un sezon 2013 mai modest, insa prestatia elvetianului de la acest Wimbledon, cu siguranta le-a dat de gandit.

Din punctul meu de vedere consider ca avem un meci clasic 50/50, in care cred ca elvetianul va fi mai concentrat si mai motivat, aceasta finala fiind unul din ultimele mari trenuri ale carierei sale.

Eleganta si frenezia cu care a evoluat Roger la acest turneu au adus aminte de "vechiul Fedex", in timp ce Nole nu a fost niciodata pe iarba, cyborg-ul de pe hard, iar forma slaba aratata cu Cilic si cu Dimitrov, in suficiente momente, cu siguranta ar trebui sa dea de gandit.

Sunt sanse foarte bune sa vedem o partida ce nu se va termina in minim de seturi, cota pentru ca acest scenariu sa se infaptuiasca e 1.44 si reprezinta o selectie de incredere.

Pariu expus mai sus, poate fi sinonim, intr-o buna masura, cu variantele ce presupun peste 42.5 game-uri jucate, la cota 1.85, respectiv peste 160.5 minute durata meciului, la aceeasi cota.

Toti cei care cred in elvetian au deasemnea cateva optiuni interesante, Roger sa castige minim 2 seturi e apreciat la 1.65, in timp ce victoria simpla a acestuai are cota 2.20

federer wimbledon