4 aspecte interesante despre semifinala Halep - Bouchard


16:05 Simona Halep 1.57 vs Eugenie Bouchard 2.42 

Simona Halep a reusit ieri un meci formidabil, castigand autoritar in fata lui Lisicki, scor 6-4/6-0, jucatoarea noastra terminand partida cu o serie de 11 game-uri consecutive castigate. 

A fost o noua partida castigata de romanca in minimum de seturi, practic singurul set cedat de ea in tot turneul fiind cel din turul secund, in fata Lesiei Tsurenko.

In randurile de mai jos am punctat succint cateva aspecte interesante care pot face diferenta in aceasta semifinala pe care o va juca azi.

Ascendent moral pentru romanca

Cele doua sportive s-au intlanit o singura data, se intampla in primavara acestui an, in optimile de la Indian Wells, jucatoarea din Constanta reusind sa e impuna in urma unui meci disputat in 3 seturi, 6-2/1-6/6-4. 

A fost o partida dramatica, in care Genie a revenit impozant in meci, reusind chiar sa controleze si setul decisiv, insa Halep a reusit un break intr-un moment deosebit de important, care i-a oferit suflul si increderea de care avea nevoie.

 

Cifre excelente pentru Simo si Genie in sferturi

Victoria cu Lisicki a consemnat o performanta extraordinara, Halep reusind cativa parametrii absolut remarcabili: 80% mingi castigate pe primul serviciu, 57% mingi castigate pe serviciul advers, o conversie a mingilor de break de 63% si veniri la fileu preponderent inspirate, 67%. A fost al doilea meci consecutiv castigat de Halep in mai putin de o ora.

Si Bouchard se poate lauda cu un meci solid in fata lui Kerber, 81% mingi castigate pe primul serviciu, 75% mingi castigate la fileu si terminarea meciului in doar 1 ora si 12 minute. Ea e singura tenismena ramasa in turneu, care nu a pierdut nici un set pana in prezent.

 

Confirmarea unor sezoane solide

Eugenie Bouchard e singura tenismena din ultimii 5 ani care a reusit sa fie prezenta in semifinalele primelor 3 turnee de mare slem a anului. Lucrul acesta spune multe despre potentialul jucatoarei canadiene de doar 19 ani.

Nici Simona Halep nu s-a lasat mai prejos, sfeturi la Australian Open, finala la Roland Garros, iar acum din nou, cel putin penultimul act la Wimbledon. Ambele sunt sportivele cu cele mai multe victorii in turneele de mare slem ale acestui an, 15.

 

Variante parioristice

Situatia pariurilor antepost privind castigarea turneului e una interesanta, dupa sferturile de ieri. Kvitova e in continuare favorita, avand 2.40, insa Simona s-a apropiat teribil de mult, in viziunea agentiilor, cota pentru un succes al romancei fiind 3.10 in clipa de fata. Eugenie are 3.90, in timp ce Safarova e cotata cu cele mai putine sanse, avand 12.00.

Halep a cedat in medie doar 3.2 game-uri / meci in acest turneu, in timp ce jucatoarea de peste Ocean a disputat doar partide ce s-au terminat in minim de seturi. Un nou meci terminat in 2 seturi are cota 1.60 astazi la Unibet, iar pariul e castigator indiferent care din aceste jucatoare s-ar impune fara set cedat.

Jucatoarea noastra are o experienta superioara, a petrecut mai putin timp pe iarba de la Londra si porneste favorita in partida de astazi. 1.70 e cota ca Simona sa acoepre handicapul de -1.5 gameuri, iar o alta selectie interesanta presupune ca romanca sa reuseasca primul break al meciului, pentru cota 1.72.