De ce aducerea legendei lui Chelsea, John Terry, e o mutare extraordinara pentru Aston Villa


Uitati de ultimele stiri ce mentioneaza bonusul de £2m pe care John Terry il va incasa, in cazul in care Aston Villa va promova si ignorati salariul zvonit, undeva in jurul a £60,000 pe saptamana.

Daca tinem cont de abilitatea, experienta si calitatile intrinseci de lider, John Terry pare piesa ideala pe care Steve Bruce ar fi putut sa o aduca alaturi in proiectul sau.

Aceasta mutare e una dintre cele mai reprezentative si mai spectaculoase din istoria Championship.


Evident, fiecare mutare de acest gen aduce dupa sine o serie de riscuri.

Ramane de vazut daca Terry mai are capacitatea fizica de a duce la bun sfarsit un intreg sezon si cat de chibzuit va fi folosit, mai ales ca fostul fundas al lui Chelsea are 36 de ani si e departe de 

Si schimbarea competitiei si a sistemului de joc e o chestiune de luat in seama.

Paradoxal, adesea trecerea la o echipa dintr-un esalon inferior e mult mai dificila decat pare la prima vedere, iar ca fundas central misiunea nu e foarte mult usurata si e nevoie de adaptare.

Marcarea lui Clayton Dondaldson ar parea in teorie mai facila decat marcarea lui Sergio Aguero, insa atunci cand esti "la munca de jos", in iarba, se pot schimba multe din datele problemei.

In Championship perceptia generala e ca jocul e lasat mai liber, iar jocul de pase nu e atat de fluent, ceea ce sporeste gradul de imprevizibilitate. Lipsa calitatii individuale poate compensa adesea prin forta de grup si calitati fizice.

Terry va fi cu siguranta jucatorul pe care fiecare din adversari va dori sa il provoace.


Pentru a se adapta mai bine, John Terry va trebui folosit in locul si la timpul potrivit.

In mod cert, plusurile acestui transfer depasesc in mod cert minusurile si simpla prezenta a sa in echipa de start va aduce un imbold suplimentar colegilor si intregului grup de la Aston Villa.

In momentul in care Terry a decis sa semneze, ceilalti jucatori de la Aston Villa au realizat cat de marete sunt planurile clubului si cat de mult isi doresc revenirea pe prima scena fotbalistica, iar aceste lucruri sunt foarte importante.

Avand in lot un jucator de un astfel de calibru, obiectivul declarat al clubului, promovarea, pare mai usor de obtinut si se mizeaza pe o emulatie in jurul intregului grup.

Aceste lucruri conteaza si jucatorii celor de la Villa se pot baza oricand pe un astfel de coechipier si vor avea o mentalitate cu care vor trata fiecare joc doar la  victorie.

Din punct de vedere defensiv, nu vad de ce fanii celor de la Villa ar trebui sa aiba motive de ingrijorare.

Echipa lui Steve Bruce a primit doar 48 de goluri in sezonul trecut (a 5-a cea mai buna aparare din Championship), iar aducerea lui Terry si parteneriatul sau cu James Chester si Nathan Baker, intr-o linie de fund cu trei oameni, in mod normal ar trebui sa mentina sau chiar sa imbunatateasca aceste repede defensive.


Stiinta de joc a lui Terry, mentalitatea si faptul ca mereu a tintit cele mai inalte culmi ale succesului se vor resimti cu siguranta.

Liga a doua din Anglia nu se remarca printr-o talenti si o viteza nemaipomenita, iar un jucator de o asemenea valoare cu siguranta poate pastra un nivel de joc ridicat printr-o pozitionare extraordinara, aspect care l-a ajutat in intreaga cariera la Chelsea. Prezenta lui in careul advers reprezinta de asemenea un permanent pericol.

Aston Villa va fi o echipa greu de batut in sezonul viitor, iar managerul acestei echipe cunoaste foarte bine cat de dificila va fi lupta de a promova din Championship.

E greu de crezut ca Terry va duce toate cele 46 de meciuri ale sezonului, insa impactul si influenta sa in joc si in rezultate cu siguranta va fi pregnanta.

Aceasta mutare pare perfect incadrata in timp.

Inainte de a pune ghele in cui si a adopta o cariera in management, aceasta poate fi o ultima ocazie pentru Terry de a mai realiza ceva in fotbal. Managementul lui Steve Bruce si relatia buna pe care acesta o care cu Terry pot conta si ele.

Inca dinaintea concretizarii acestui transfer, agentiile de pariuri o dadeau pe Aston Villa lui Steve Bruce principala favorita la promovarea din Championship, iar dupa aceasta mutare, cotele ar putea scadea simtitor.

Cu siguranta nu e un jucator ieftin, insa experienta si prestigiul castigat in urma acestei mutari vor face cel mai probabil ca banii sa fi fost foarte bine cheltuiti.