Barcelona si Dortmund pornesc mari favorite in disputele lor cu Sevilla, respectiv Paderborn


Aproape doua saptamani a fost pauza competitionala din cele mai tari campionate ale Europei. A fost o perioada de seceta cvasi-totala in sportul rege, perioada care e astazi, in sfarsit, risipita.

O multime de partide interesante se disputa astazi pe batranul continent, iar atentia noastra s-a indreptat asupra a doua partide in care favoritele au mari sanse in a se impune.

In randurile de mai jos am punctat principalele aspecte a doua dintre cele mai dezechilbirate partide ale etapei din La Liga si Bundesliga.

16:30 Paderborn 6.75, Egal 4.85, Dortmund 1.44

Desi in Champions League jubileaza, reusind pentru prima data in ultimii 10 ani, o calificare in primavara europena, dupa doar 4 etape din faza grupelor, in Bundesliga lucrurile au stat teribil pentru formatia lui Klopp, doborind o serie de recorduri negative istorice.

Lucrurile par sa se fi fixat timid, in urma victoriei din etapa trecuta, 1-0 acasa cu revelatia Monchangladbach, o victorie chinuita, obtinuta in urma unui autogol. Poate fi insa rezultatul de care "galbenii" aveau nevoie privind descatusarea, cel putin in clasament, echipa a parasit ultima pozitie si chiar zona retrogradarii, clasandu-se inaintea acestei runde pe locul 15.

Paderborn a inceput in forta sezonul in Bundesliga, insa s-au stins treptat, ajungand pe pozitia a 9-a. Nou promovata ramane o forta pe teren propriu, in ultimele doua meciuri din fata propriilor fani, obtinand rezultate identice, victorii cu 3-1 in fata Herthei, respectiv a lui Frankfurt.

Borussia a incasat excat doua goluri / meci in fiecare din ultimele 5 deplasari ale lor in Bundesliga, iar diseara gazdele au sanse bune de a marca, conform datelor statistice. Un joc in care ambele formatii vor reusi sa fie prezente, pe tabela, pare un scenariu favorabil, iar cota e 1.72.

Infirmeria lui Klopp s-a depopulat treptat, in acest moment doar Hummels, Sokratis si Dong-Won sunt accidentati, in timp ce Jakub Blaczykowski e inca nerefacut. Ma astept la o revenire a Borussiei in urmatoarele etape, iar primul pas cred ca va fi facut chiar astazi. Un meci in care ei ar marca minim 1 gol in fiecare din reprize, are cota 1.98 la agentia noastra si reprezinta o selectie cel putin tentanta.

21:00 Barcelona 1.22, Egal 7.00, Sevilla 12.00

Cel mai interesant meci al etapei din La Liga se disputa astazi pe Camp Nou si pune fata in fata doua reprezentate ale Spaniei in cupele europene. 

Catalanii revin in fata propriilor fani dupa "dezastrul" cu Celta Vigo, infrangerea cu 0-1. Ei au peste 100 de minute de seceta ofensiva pe teren propriu, iar pauza competitionala si bateriile incarcate in aceasta perioada, cu siguranta vor ajuta randamentul ofensiv al gazdelor.

Ultimele doua sezoane ne-a rasfatat du dispute extrem de spectaculoase intre catalani si andaluzi, o medie de 4.50 goluri meci inreginstrandu-se in aceste patru partide. Cota ca diseara sa avem un meci cu peste 4.00 goluri are valoarea 2.45 la agentia noastra.

Barca e singura formatie din La Liga in fata careia Unai Emery nu a reusit sa castige. 9 infrangeri si 4 rezultate de egalitate e balanta tehnicianului iberic, iar diseara sansele echipei sale sunt destul de mici, in ciuda faptului ca Sevilla face un sezon foarte bun.

Luis Suarez a reusit deja 3 pase decisive in tricoul Barcelonei, tot atatea cate a marcat in sezonul sau de debut la Liverpool. El nu a reusit pana in prezent sa marcheze, iar cota ca "gheata sa se sparga" astazi pentru uruguayan, e 1.87 la Unibet.