8 repere statistice de care trebuie sa tii cont, privind ultimele meciuri ale grupelor C si D


Ieri s-au finalizat primele doua grupe de la Mondialul brazilian, echipele care s-au calificat in optimile de finala fiind cele asteptate. In grupa A, Brazilia si-a confirmat pozitia de lidera grupei, reusind sa invinga clar Camerunul, cu 4-1, in timp ce Mexicul a obtinut o victorie destul de surprinzatoare, 3-1 cu Croatia, intr-un meci in care pana si egalul le era suficienta.

In grupa B situatia era clara, inca dinainte de aceasta ultima etapa, Olanda si Chile erau echipele calificate, insa necunoscuta era ordinea. Elevii lui van Gaal au demonstrat inca odata ca sunt o veritabila forta la acest mondial, reusind sa se impuna cu 2-0 in fata sudamericanilor si sa isi asigure une potential traseu, teoretic mai facil.

Brazilia - Chile si Olanda - Mexic sunt primele doua optimi de finala pe care le cunoastem, partide care vor avea loc, sambata, respectiv duminica. 

Astazi avem parte de ultimele meciuri ale grupelor C si D: Costa Rica - Anglia, Italia - Uruguay, Grecia - Coasta de Fildes si Japonia - Columbia. Mai jos am sintetizat cateva variante parioristice cel putin interesante.

1. Spectacol in Costa Rica - Anglia ?

Costa Rica a reusit sa marcheze la Campionatul Mondial in fiecare din precedentele sale 7 dueluri contra unor formatii din Europa. Agentia noastra ofera cota 1.70 pentru un meci in care ambele combatante vor reusi sa fie prezente pe tabela de marcaj, lucru consemnat deasemenea in ultimele 3 dispute ale Albionului.

 

2. Probleme, Mr. Hodgson ?

In mod cert selectionerul actual al Angliei nu e intr-o situatie prea placuta, pe langa cele doua infrangeri suferite cu Anglia la acest turneu final, el a "legat" aceasta nefericita performanta de ultimele doua jocuri in care el a antrenat Elvetia la turnee finale de CM.

Un al 5-lea esec consecutiv pentru el, cel de astazi, are sanse destul de mici sa se produca, cotatia pentru victoria admirabilei selectionate din Costa Rica, are valoarea 4.40. Ar fi pentru prima data la un Mondial, cand britanicii termina grupa cu zero puncte.

 

3. Italia, favorita in fata Uruguayului pentru optimi

Recunoscuti drept una dintre cele mai pragmatice nationale din istoria fotbalului, italienii au in fata Uruguayului avantajul golaverajului, astfel ca ei ar urma sa se califice in optimi cu doua rezultate, din cele trei posibile. 1.44 e cotatia ca Squadrra sa avanseze mai departe din grupa, in timp ce sudamericanii au 2.90 pentru calificare.

 

4. Show garantat, in meciurile Uruguayului

Istoria ultimelor doua campionate mondiale ne arata ca in ultimele 6 partide ale uruguayenilor, ambele formatii au reusit sa fie prezente pe tabela de marcaj. Cota unui scenariu similar in partida contra Italiei e 1.72, iar o alternativa poate fi reprezentata de pariul peste 2.5 goluri in meci, cotatia fiind 2.02, media de goluri a acestor ultime 6 dispute fiind de 3.66 / meci.

 

5. Suarez si Cavani, principalele pericole pentru Squadra

Italia s-a mai intalnit cu Uruguayul pe taram brazilian in urma cu un an de zile, in finala mica a Cupei Confederatiilor, europenii impunandu-se in urma loviturilor de la 11 metri, scorul dupa cele 120 minute fiind 2-2. Cavani a fost autorul unei duble in acea partida, iar un gol al sau astazi, e apreciat cu valoarea 3.20.

Cealalta gura de foc din ofensiva sudamericana e Luis Suarez, "killerul" Angliei din partida precedenta. Atacantul lui Liverpool e unul din cei mai eficienti oameni din istoria Mondialelor, avand 5 goluri in doar 7 partide disputate. El e cel mai probabil marcator diseara, fiind apreciat cu 2.55

 

6. Grecia, paradoxal, inca mai "respira"

Desi sunt cea mai slaba echipe de la acest campionat mondial, singura, alaturi de Iran, fara gol marcat, elenii inca mai pastreaza sanse reale de calificare in faza optimilor. O victorie a lor in meciul contra Coastei de Fildes, coroborata cu o partida in care Columbia nu ar pierde cu Japonia, i-ar califica in optiimle de finala. Cota ca aceasta "nastrusnicie" sa se infaptuiasca e 4.75.

Pare incredibil, insa sansa proverbiala a nationalei care ne-a eliminat pe noi la baraj nu se opreste aici, daca se vor califica, ei au sanse foarte mari sa intalneasca Costa Rica in optimile de finala, un adversar accesibil. In scenariul expus anterior, daca vor trece si de Costa Rica, sau de echipa castigatoare a grupei C, insa vor fi eliminati in faza urmatoare, putem alege o varianta care cuprinde toate aceste scenarii, la cota 18.00.

7. Ivorienii, expetii reprizelor secunde

Jucatorii africani s-au specializat in finalurile de meci, practic toate cele 12 goluri marcate de ei in istoria prezentelor la campionate mondiale, venind dupa minutul 60.

Cotatia pentru Coasta de Fildes sa marcheze grecilor cel putin un gol in repriza secunda are valoarea 1.60, in timp ce adjudecarea mitanului secund de catre elevii lui Sabri Lamouchi e apreciat la 2.23

 

8. Pot depasii japonezii complexul sudamerican ?

De doua ori s-au mai intalnit niponii cu selectionata Columbiei, niciodata nu au reusit sa le marcheze vreun gol. Un nou meci care ar prelungi sterilitaea ofensiva a asiaticilor are cota 2.95 la agentia noastra.

Generatia actuala a sudamericanilor a reusit o premiera veritabila, fiind primul turneu final din istorie in care echipa reuseste mai mult de o victorie in faza grupelor. Ei au cotatia 2.00 pentru a reusi impozanta performanta de a termina grupa cu 9 puncte.

In absenta lui Falcao, James Rodriguez a preluat fraiele de marcator pentru "galbeni", atacantul lui Porto reusind sa marcheze in fiecare din ultimele 4 aparitii ale sale la nationala, inclusiv in primele doua meciuri. 3.25 e cota ca James sa puncteze si astazi.