8 date statistice despre meciurile zilei la Mondial: Elvetia - Ecuador, Franta - Honduras si Argentina - Bosnia


Ziua de ieri a fost a 3-a zi de la Mondial, prima de pana acum in care s-au disputat 4 meciuri. Desi erau anuntate majoritatea duelurilor, unele echilibrate, cu sanse mici de a vedea spectacol, ei bine, in toate meciurile de ieri s-au marcat minim 3 goluri.

Show-ul a fost deschis de victoria clara a Columbiei in fata Greciei, scor 3-1; Seara a continuat cu socul acestui turneu, infrangerea cu 1-3 a Uruguayului, in fata statului Costa Rica, in timp ce in celalalt meci al grupei D, Italia a invins Anglia cu scorul de 2-1. Ultimul meci al noptii a produs victoria Coastei de Fildes in fata Japoniei, un succes obtinut in urma unei reveniri fantastice in 2 minute.

Astazi se vor disputa altre 3 partide, Elvetia - Ecuardor, Franta - Honduras si Argentina - Bosnia. In randurile de mai jos am punctat succint cateva aspecte statistice ce vizeaza aceste 3 partide:

benzema franta

1. Argentina au 9 meciuri castigate, 2 remize si 1 infrangere in ultimele 12 meciuri disputate in faza grupelor la campionatele mondiale. Ei au marcat in aceasta perioada o medie de 2 goluri / meci. Agentia noastra le ofera cota 1.50 pentru peste 1.5 goluri reusite diseara de nationala "pumelor". 

 

2. Bosnia e singura echipa debutanta la acest turneu final. Niciodata in istorie o formatie nu a reusit sa treaca de faza grupelor la un turneu final, doar Croatia si Portugalia au prins locul #3 la debutul lor in 1998, respectiv 1966. Conform cotatiilor, europenii au sanse mari sa fie prima nationala din istorie care avanseaza in optimi la primul mondial, cota fiind 1.70.

 

3. Leo Messi are un singur gol marcat in ultimele sale 7 meciuri disputate la campionatele mondiale, iar o stoparea acestei secete si o reusita a sa in meciul de diseara, are valoarea 1.76.

 

4. Desi pare greu de crezut, Franta a reusit sa castige doar 1 meci din ultimele 9 disputate in faza grupelor la turneele mondiale. Unibet ii ofera "cocosului galic" cota 1.30 pentru a estompa aceasta nefericita serie.

 

5. De la editia pe care au organizat-o in 1998, Franta nu a reusit sa marcheze gol in meciul de debut in nici una din primele lor partide la campionatul mondial. Deasemenea, Honduras au 4 meciuri consecutive la mondiale fara sa reuseasca sa marcheze. Pastrarea acestor trenduri sugereaza indreptarea atentii asupra unui scor de 0-0 la pauza, la cota 3.00.

 

6. Putine echipe prezente la acest turneu final se pot lauda cu performanta defensiva a Elvetiei, nationala europeana incasand un singur gol in ultimele ei 7 meciuri jucate la campionatele mondiale. Un meci in care cel putin una dintre echipe nu va marca e un scenariu plauzibil, valoarea cotei fiind 1.80.

 

7. In 7 meciuri cate au disputat de-a lungul istoriei lor la mondiale, nationala Ecuadorului nu a remizat nici un meci, castigand 3 partide si pierzand 4. Astazi un rezultat de egalitate pare destul de probabil, dat fiind echilibrul prezent in cotele la victorie ale celor doua formatii, cota fiind 3.10.

 

8. Atacantul ecuadorian Felipe Caicedo a fost omul decisiv privind calificarea la acest turneu final, reusind 7 goluri in 9 meciuri jucate in preliminarii, inclusiv o serie activa de 4 reusite la rand. El e favorit pentru a marca in poarta Elvetiei, cota ce-i e atribtuita e 3.85.