5 lucruri pe care le putem desprinde in urma victoriei cu 1-0 a Frantei in fata Spaniei


Gazda Campionatului European ce va avea loc in 2016, Franta, a jucat in urma cu doua zile primul meci dupa Campionatul Mondial din Brazilia. Reusita lui Loic Remy a fost cea care a facut diferenta, nationala "cocosului galic" reusind sa se impuna cu 1-0 la Paris, in fata campioanei Europei, Spania.

Trebuie admis insa ca del Bosque a folosit o formula inedita, in care s-au inregistrat numeroase debuturi, insa chiar si asa, o infrangere nu e cel mai bun prim pas in vederea unei reconstructii dupa Mondialul dezamagitor ce tocmai s-a terminat.

In randurile de mai jos am expus cateva concluzii pe care le desprindem in urma acestui meci:

 

Campania de transferuri de Jose Mourinho e confirmata

Foarte multi au "mustacit" serios atunci cand carismaticul antrenor portughez a decis sa-l inregimenteze pe Stanford Bridge pe Loic Remy. Era un jucator disponibil si destul de ieftin, raportat la standardele impuse de celelalte mari forte ale Europei in aceasta vara.

Cu siguranta pana si cei mai sceptici fani ai lui Chelsea au fost imbunati dupa ce au vazut evolutia lui Loic, un atacant flamand de performanta, dornic sa demonstreze ca poate realiza pentru Chelsea mai multe decat au reusit atacantii "albastriilor" in sezonul trecut.

La prima vedere pare sa-i fi luat prim planul lui Torres ca rezerva a lui Diego Costa, insa daca va continua in aceeasi linie cu evolutiile, chiar si fostul atacant al lui Atletico Madrid trebuie sa se teama pentru postul de titular.

 

 

"Noua Spanie" are nevoie de timp

Vicente Del Bosque cu siguranta a fost bulversat in urma evolutiei modeste a elevilor sai, care in intreaga partida contra Frantei, au expediat un singur sut pe poarta.

Doar patru jucatori au mai facut parte din primul 11 care parasea Mondialul pe Maracana, invinsi cu 0-2 de catre selectionata statului Chile. Cu siguranta a fost cantecul de lebada al unei generatii magnifice, iar viitorul si constructia echipe vor necesita ani.

 

Paul Pogba isi continua ascensiunea

Mijlocasul juventin, Paul Pogba, a oferit in acest meci o noua demonstratie de virtuozitate tehnica, demonstrand ca e probabil cel mai complet mijlocas ofensiv pe segmentul sau de varsta, 21 de ani.

Longilin si deosebit de puternic, el a depasit printr-o singura executie un manunchi de jucatori iberici, amintind de vremurile bune a lui Zinedine Zidane. Fara dubii, pare prototipul ideal al noului mijlocas central din fotbalul modern.

 

Pentru francezi nu exista notiunea de amical

Ca gazde ale europeanului, Franta nu va fi implicata in lupta din preliminariile turneului final ce se va disputa peste doi ani de zile, astfel ca meciurile de acest gen vor fi unele tratate cu seriozitate maxima.

Din agenda de pregatire a nationalei din Hexagon vor face parte meciuri de pregatire contra selectionatelor din Portugalia, Danemarca, Serbia, Armenia si Albania, formatii cu care vor juca meciuri atat pe teren propriu, cat si in deplasare.

 

Atletico Madrid 1 Barcelona 0

Noua achizitie a celor de la Atletico Madrid, Antoine Grizmann, si-a aratat o mica parte din rivalitatea contra Barcelonei, Sergio Busquets fiind victima sa si incasatorul unui sut de toata frumusetea. Cred ca a durut ...

 Pariaza acum pe etapa de debut din preliminariile EURO 2016