5 lucruri pe care le-am desprins din victoria cu 1-0 a Angliei in Estonia


1. Wishere progreseaza vizibil

Desi pozitia sa naturala e de mijlocas ofensiv, Wilshere a fost fortat de context sa ia parte la atacurile Albionului mult mai pregnant decat s-ar fi asteptat. Foarte probabil ca Andrea Pirlo si Xabi Alonso sunt modele ale sale din punct de vedere tactic, insa mai e foarte mult pana departe, insa pozitia sa in "diamantul" ofensiv al nationalei Angliei, pare asigurata.

 

2. Clyne  ar trebui sa joace in locul lui Chambers

Desi parea ca noul jucator al lui Arsenal va fi titularul Angliei in defensiva, pentru foarte multi ani de acum inainte, el mai are foarte mult de progresat, in special atunci cand e folosit pe postul de fundas dreapta. Impotriva San Marino si chiar in meciul din Estonia, a oferit numeroase momente de nesiguranta. Nathaniel Clyne, de partea cealalta, traverseaza cea mai buna forma a carierei si e o chestiune de timp pana cand acesta va fi convocat la nationala mare.

 

3. Rooney va dobori recordul de goluri pentru Anglia

 

Un nou meci, un nou gol pentru Rooney in tricoul Angliei. Atacantul lui United a ajuns deja la 43 de goluri, cu doar sase mai putine decat Bobby Charlton, care are cele mai multe reusite din istorie. Consideram ca e doar o chestiune de timp, pana cand Wayne ar urma sa depaseasca aceasta cifra. E adevarat ca Wayne a beneficiat si de un context favorabil, adversarii intalniti recent permitandu-i numeroase duble si chiar hattrick-uri, insa acest aspect nu minimalizeaza cu nimic meritele sale.

 

4. Anglia trebuie sa fie nemiloasa

Desi a marcat golul decisiv in partida cu Estonia, acelasi Wayne Rooney si-a batut joc de numeroase ocazii clare de gol, in prima repriza. Selectionata britanica trebuie sa fie mult mai pregnanta si decisiva, pentru a-si face viata mai usoara si a fi ferita de emotii, in special in jocurile de deplasare.

 

5. Maturitate

Roy Hogson a ales o echipa care nu a excelat in jocul de posesie, exceptie facand Lallana si Raheem Sterling. Desi jocul nu a functionat la parametri asteptati, pentru mai bine de o ora, englezii au ramas rabdatori si au continuat sa joace, fara a se precipita, iar sansa desprinderii a venit si a fost fructificata instant.

 

Pariaza acum pe jocurile din etapa a treia din preliminariile EURO 2016. Ai peste 2122 variante posibile.