Finala Europa League: 10 statistici esentiale privind disputa Ajax Amsterdam - Manchester United


10. Ajax si Manchester United se intalnesc in Finala Europa League. Aceste doua echipe s-au mai intalnit de patru ori in cupele europene, fiecare reusind cate doua victorii. Cota ca si astazi sa avem parte de un meci care nu se va termina egal dupa 90 de minute e 1.32.

9. Atat Ajax, cat si Manchester United au reusit sa castige meciul de pe terenul adversarei in ultima lor inalnire directa, in 16-imile Europa League din Februarie 2012. Un egal in finala de la Stockholm e disponibil la cota 3.55.

8. Inaintea acestui meci, United au pus capat unei serii de patru jocuri consecutive fara victorie, in toate competitiile. Ei au pus capat acestei serii in meciul de duminica castigat pe Old Trafford, 2-0 cu Crystal Palace. "Diavolii" au cota 1.88 sa castige. 

7. Ajax a reusit si ea o victorie duminica, a treia din ultimele patru jocuri in toate competitiile. "Lancierii" au cota 4.60 pentru a reusi sa castige diseara in timpul regulamentar de joc. 

6. Ajax are in palmares opt trofee europene, inclusiv patru Ligi ale Campionilor si o Cupa UEFA castigata in 1992. Ultimul lor trofeu continental dateaza din 1995, cand au castigat Liga Campionilor. Ei au cota 2.85 sa ridice azi trofeul deasupra capului, dupa 22 de ani.

5. De partea cealalta, Manchester United nu a castigat niciodata trofeul Cupei UEFA / Europa League. Ei au cinci torfee europene in palmares, cea mai recenta fiind Liga Campionilor castigata in 2008. Cota ca ei sa triumfe din nou e 1.45

Urmareste analiza expertilor nostri dedicata finalei Europa League. Ilie Dumitrescu si Ionel Danciulescu va prezinta aspecte esentiale privind aceasta batalie pentru trofeu si un loc in grupele Ligii Campionilor.

4. Kasper Dolberg a marcat cinci din cele 24 de goluri ale lui Ajax in actualul sezon de Europa League. Internationalul danez are cota 16.00 pentru a reusi o dubla in poarta lui De Gea.

3. Henrikh Mkhitaryan si Zlatan Ibrahimovic, fiecare cu cate 5 goluri, au marcat 46% din totalul reusitelor lui United in actuala campanie europeana. Mkhitaryan are cota 3.40 sa inscrie in Suedia. 

2. Ajax nu au castigat nici un meci din cele sase disputate in acest sezon european in deplasare. Ei au cota 2.95 pentru a pierde acest meci pe stilul pauza/final.

1. Eric Bailly e cel mai agresiv jucator din Europa League in acest sezon. El are doua galbene si doua cartonase rosii contabilizate. Cu toate acestea, Ajax e cea mai indisciplinat club din acest sezon al competitiei, cu 37 de galbene si patru eliminari. Bailly e suspendat pentru acest meci, insa cota sa vedem un rosu e oricum tentanta, 3.25

1. Eric Bailly is the most aggressive player in the Europa League this season, with two yellow cards and two reds to his name. However, Ajax are the most undisciplined club with 37 yellow cards and four reds. Bailly is suspended for this match, with a price of 3.25 for a red card given nevertheless.

Urmareste ultima finala europeana a lui Ajax, finala Ligii din 1995 contra celor de la AC Milan