Cele mai neinspirate 10 prezente din istoria Eurovisionului


Am ajuns in acel moment al anului, cand toata Europa discuta aprins despre cea mai asteptata competitie inter-tari pe plan muzical, a batranului continent. Toti ochii vor fi atintiti pe Viena, Sambata, de la ora 22, ora Romaniei.

Show-ul va putea fi urmarit in Romania pe TVR. Si in acest an, tara noastra e prezenta in marea finala, de aceatsa data suntem reprezentati de trupa Voltaj, o referinta pop-rock a ultimelor doua decenii. Piesa cu care participa ai nostrii la Eurovision e una ce transmite un mesaj social puternic si este cantata atat in limba romana, cat si in engleza.

Voltaj sunt cotati cu sansa a 17-a la castigarea concursului, avand neverosimila cota 126.00, in timp ce o clasare in primele 10 tari pare mult mai realista, cota fiind 4.50.

Le dorim mult succes si va invitam sa ascultati interpretarea trupei noastre din semifinale, iar in randurile de mai jos veti putea gasi si cele mai neinspirate 10 prezente din istoria Eurovisionului. La unele veti fi nevoiti sa folositi dopuri de urechi!

 


10. Hot Eyes - Sku' du spørg' fra no'en?

Bun venit in anul 1985, o perioada in care frizurile aratau ca si niste ghivece de flori, hainele lucioase erau incurajate, iar copii mici incercau sa agaseze cantaretii pe scena. Kirsten Siggard si Søren Bundgaard, cumva au reusit sa termine pe locul 11 cu piesa "Hot Eyes", un nume ales total neinspirat, raportat la ceea ce s-a intamplat pe scena.

 


9. Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai

Una dintre cele mai bizare prezente la Eurovision a fost in 2007, cand am avut impresia ca "Dr Evil" canta o versiune dance absolut teribila, cu influente de muzica tiganeacsa-folk. Rar ne-a fost dat sa vedem o atrocitate mai mare.

 


8. Andy Abraham - Even If

Adny Abraham a obtinut cu piesa sa din 2008 doar 14 puncte, ocupand ultima pozitie. Nu sunt prea mult de comentat despre cantaretul, care inainte de a-si incepe cariera, a fost gunoier.

 


7. Samantha Janus - A Message To Your Heart

Un alt dezastru britanic a fost furnizat de actrita si (pentru ultima data) cantareatea Samantha Janus, care a "delectat" audienta cu interpretarea ei din 1991. Nimeni nu reuseste sa-si explice nici acum cum a reusit sa termine pe locul al 10-lea, cu o piesa care suna a ca intro-ul unei emisiuni de Sambata dupa-amiaza, din anii 80.

 


6. Pan - Bana Bana

Ti-ai dorit vreodata sa asculti pe aceeasi scena, in aceeasi piesa, o combinatie intre pop si muzica clasica, interpretata de niste voci dubioase? Cu siguranta nu ti-ai dorit asta, insa trupa Pan a reusit acest lucru in 1989. Au reusit sa stranga doar 5 puncte, terminand pe locul 21/22. Ne intrebam cum au reusit sa-si convinga neamurile si cunoscutii de peste hotare sa-i viteze?

 


5.  Peter Nalitch and Friends – Lost and Forgotten

A umblat un zvon ca acest cantec e defapt parodie, insa cu siguranta Peter nu ar fi putut produce ceva mai calitativ decat ceea ce am vazut.

 


4. Scooch - Flying The Flag

Acesta e un cantec care te face sa vrei sa iti smulgi urechile din cap, iar in locul lor sa indesi lana, astfel incat, singurul lucru pe care il vei mai auzi de acum inainte sa fie sunetul trist al creierului tau care isi doreste sa fi uitat ca a auzit acest cantec. Au terminat pe locul 23 din 24 de participanti in 2007, doar pentru ca Malta le-a acordat punctaj maxim, in semn de protest impotriva ideii de a vota tara vecina.

 


3. Ping Pong - Happy Song

La fel cum ping pongul e considerat fratele mai mic si mai putin popular al tenisului de camp, acest cantec e considerat fratele mai mic si mai urat din familia muzicii. A luat 7 puncte in 2001, terminand si el pe penultima pozitie.

 


2. Piero and the Music Stars - Celebrate

Elvetia a fost prima tara care a terminat ultima, fara sa primeasca nici macar un punct in semifinala din 2004. Acest lucru s-a intamplat datorita unei prestatii care ne scuteste de orice comentariu. La sfarsitul cantecului Piero, cu ai sai pantaloni celebri, de abia mai putea respira.


1. Jemini - Cry Baby

Si am plans cu totii cand duo-ul britanic Jemini si-au macelarit in direct propriul cantec in anul 2013. Perechea a fost total desincronizata, total in afara muzicii. La final s-au disculpat spunand ca nu le-au functionat castile, insa Terry Wogan i-a amenintat ca nu vor castiga nici un punct, datorita opozitiei fata de razboiul din Irak. Datorita prostestului sau nu, rezultatul a fost ZERO PUNCTE.

 

 Va reusi cineva sa fie atat de groaznic si in acest an? Afla cotele editie din 2015 a Eurovisionului!