Preview NBA: Revenirea lui LeBron ii transforma pe Cleveland favoriti la titlu


Vor reusi San Antonio Spurs sa lege in nou titlu de campioni in NBA la finalul sezonului, sau vor fi depasiti de o formatie Cleveland Cavaliers, revigorata de revenirea inapoi acasa "fiului risipitor" LeBron James ?

Doar doua zile au mai ramas pana la debutul sezonului, un sezon care va fi transmis in direct LIVE-VIDEO pe Unibet TV. In randurile de mai jos am analizat succint situatia pentru miza suprema: titlul de campioni.

 

Nu surprinde pe nimeni faptul ca echipa din Cleveland a devenit favorita, cota de 4.00, atribtuita castigarii in premiera a unui titlu de campioni, e una perfect justificata, pe langa LeBron, cavalerii s-au mai intarit si cu Kevin Love, o masinarie de recuperat mingi de sub panouri, totodata unul din cei mai temuti shooteri din afara semicercului din NBA.

Dupa ce in vara a ratat sansa castigarii celui de-al treilea titlu consecutiv cu Miami, LeBron are parte la Cleveland de un nou BIG3 stelari, alaturi de Love mai regasindu-se in aceasta formatie si Kyrie Irving, un point-guard de un cu totul alt nivel cu care a fost James obisnuit la Miami.

Nu trebuie omis insa ca din momentul plecarii la Miami, in urma cu 4 sezoane si pana ce a reusit sa castige titlul de campion, au trecut doua sezoane. Ramane de vazut cat de omogen va fi noul grup al lui Cleveland, coordonat de un nume exotic privind antrenorii din NBA, David Blatt, antrenorul israeliano0-american care a castigat Euroliga in sezonul precedent cu Maccabi.

 

San Antonio Spurs au cota 5.00 la titlu, inca sunt "acolo" si un lucru e sigur, nu vor fi un adversar usor de elimiant pentru nimeni. Desi au 4 titluri de NBA, toate castigate in era Popovich, niciodata nu au reusit aceasta performanta in sezoane consecutive. Majoritatea dintre noi am facut mereu aceeasi greseala in a-i desconsidera datorita varstei, insa intrebarea ramane si in acest sezon: vor mai reusi sa se motiveze si sa-i pastreze "foamea" de trofee intacta ?

Analizand pragmatic actualele loturi din NBA, a treia favorita la titlu din NBA ar fi Oklahoma City Thunder. Aceasta formatie are cota 7.00 pentru a reusit primul titlu NBA din istorie, in ciuda faptului ca vor incepe sezonul fara Kevin Durant, accidentat. Talentul si flamboianta jucatorilor lui Scott Brooks ar putea sa-i propulseze departe si in acest an.

Odata cu achizitia lui Pau Gasol, Chicago Bulls par pregatiti pentru noul sezon, insa raman semne de intrebare privind capacitatea lui Derrick Rose de a reveni la nivelul care a fost odata. In presezon el a incantat si a avut medii spectaculoase, insa meciurile competitive sunt de un cu totul alt calibru, iar dupa Campionatul Mondial din Spania inca nu putem da un verdict. Incertitudine prea mare privind cum va face "click" Bulls in acest sezon, pentru a-i considera candidati la titlu.

Daca ar fi sa alegem o cota tentanta, insa cu sanse dfe reusita, atentia noastra s-ar indrepta asupra celor de la Los Angeles Clippers, care au 12.00 pentru a-si adjudeca titlul. Acesta va fi al doilea lor sezon sub conducerea lui Doc Rivers, care cu siguranta a incercat sa ajusteze o buna parte din problemele pe care le-au avut anul trecut. Daca vor ramane sanatosi, talentul acestei echipe e incredibil, iar cota de 6.00, pentru ca ei sa castige Conferinta de Vest, chiar pare un pariu cu potential mare de reusita.

Cat despre restul formatiilor, nu credem ca vom avea nici un nume surprinzator pe lista candidatelor la titlu. Prea inconstanti pentru o lupta atat de puternica pentru cursa de anduranta numita castigarea titlului in NBA.

 

Predictii:

Atlantic Division: Brooklyn Nets 3.20

Central Division: Cleveland Cavaliers 1.60

Southeast Division: Atlanta Hawks 5.00

Northwest Division: Portland Trail Blazers 3.50

Pacific Division: LA Clippers 1.55

Southwest Division: Houston Rockets 4.20

 

Eastern Conference: Cleveland Cavaliers 2.00

Western Conference: LA Clippers 6.00

 

Campioni: Cleveland Cavaliers 4.00