Pariuri NBA: 7 aspecte importante privind meciul al 3-lea al finalei dintre Warriors si Cavs


Dupa primele doua meciuri disputate in California, finala dintre Warriors si Cavaliers e 1-1, cu Cleveland anuland eroic avantajul terenului propriu al adversarilor lor. Meciul al doilea s-a terminat cu victoria celor de la Cavs, 95-93, dupa un meci care a necesitate o repriza de prelungiri.

La noapte, cu incepere de la ora 04:00 AM, transmitem LIVE-VIDEO meciul al 3-lea al acestei finale, Warriors @ Cavaliers. Oaspetii din Oackland pornesc usor favoriti, avand cota 1.83 pentru victorie, in timp ce LeBron si compania au 2.04 pentru a obtine victoria si a deveni favoritii acestie finale.

Desi au cedat avantajul terenului propriu, surprinzator, Warriors au aceeasi cota pe care o aveau la inceputul finalei, privind castigarea trofeului, 1.44. E drept insa, ca pastrarea aceleiasi valori in aceste conditii e un lucru aparent anormal, insa pierderea lui Irving e aspectul care sta in spatele acestor valori. Cavs au 2.88 pentru a lua finala, iar cursa de anduranta reprezentata de acest sistem 4/7, ii face outsideri justificati.

In randurile de mai jos am expus 10 aspecte interesante si concluzii pe care le desprindem dupa primele meciuri ale acestei finale.

1. Echilibru dus la paroxism

Pentru prima data in istoria NBA, primele doua meciuri ale marii finale au necesitat reprize de prelungiri. Daca in prima partida, Warriors s-au impus clar, pe fondul unei prestatii ofensive deplorabile a adversarelor lor (1/13 aruncari transformate in OT), in meciul 2 inspiratia a fost de partea celor din Ohio.

Curry a avut sansa trimiterii meciului intr-un dublu over-time, insa ultima sa aruncare a fost un airball care a caracterizat perfect intreaga sa evolutie din meciul al doilea. Vom avea si in meciul al treilea o repriza de prelungiri? Cota e 11.00.

 

2. LeBron astronomic

Putine lucruri sunt de spus despre evolutia lui James in aceasta finala, cu precadere in meciul al doilea. Ramas fara Love si mai recent, Irving, cazuti la datorie, "regele" a luat pe cont propriu aceasta batalie cu cei de la Warriors, iar pana acum l-a eclipsat total pe Steph Curry, MPV-ul sezonului regulat.

Prestatia lui LeBron din meciul al doilea i-a facut pe multi specialisti din presa de peste Ocean sa se intrebe daca a fost cel mai glorios moment individual din istoria baschetului nord american, vorbim de 39 de puncte, 16 recuperari, 11 pase decisive, 1 capat, 1 interceptie si doar 3 posesii pierdute. 

Unde se va opri James in primul meci al finalei jucat acasa? El are cota 4.50 sa marcheze primul cos al meciului #3 al finalei.

 

3. Curry, la una din cele mai modeste prestatii ale carierei

"Chef" Curry a evoluat lamentabil in infrangerea de luni dimineata, in ciuda cifrelor aparent onorabil din dreptul punctelor, 19. El a marcat doar 5 din cele 23 de aruncari pe care le-a avut, iar din afara semicercului a fost mai "groaznic", doar 2/15, pentru cel mai precis shooter din istoria playoff-ului NBA.

Nu doar ca a fost neinspirat privind selectia aruncarilor, el a pierdut mingea de 6 ori, in timp ce pasele furnizate au fost doar 5. De doar doua ori in respectabila sa cariera, el a reusit 5 aruncari sau mai putine, in partidele in care a aruncat la cos de cel putin 20 de ori. Lucrul asta spune enorm despre ziua mizerabila pe care practic a prins-o, irepetabila in aceasta finala.

Imprecizia lui Stephen din meciul al doilea nu credem ca mai are cum sa continue si vom avea parte de o rabufnire. El are cota 3.55, pentru a marcat mai multe puncte ca si LeBron in aceasta partida.

 

4. Greul de acum incepe pentru Cavs

Playoff-ul si finalele NBA sunt o cursa de anduranta, jucandu-se pe sistemul 4/7. In marea majoritate a cazurilor, echipele care avanseaza mai departe sunt fie cele ale superstarurilor, fie cele care beneficiaza de o rotatie lunga, sustenabila pentru pana la 7 partide disputate intr-o perioada scurta.

Steve Kerr are norocul de a avea toti jucatorii valizi pentru aceasta finala, lucru cu care David Blatt nu doar ca nu se poate lauda, insa fostului antrenor al lui Maccabi i s-au accidentat cei mai buni doi jucatori, dupa LeBron: Kevin Love si Kyrie Irving. Variantele de pe banca sunt putine si cel mai adesea, fara conversii remarcabile, exceptandu-l pe J.R. Smith.

Ramane de vazut cum vor rezista fizic cei din Ohio in aceasta batalie si cum vor fi distribuite minutele. 1.89 e cota ca defensiva cavalerilor sa sufere o mica cadere in acest meci si adversarii sa marcheze cel putin 98 de puncte.

 

5. Factorul Dellavedova

Tanarul conducator de joc australian, a devenit brusc o piesa exponentiala pentru echipa din Cleveland. Practic dupa accidentarea lui Irving, "cavalerii" sunt fara alte solutii pe postul de conducator de joc. Contestat de multi pentru stilul sau de joc provocator, uneori chiar dur, Mattew a fost un factor important al succesului echiei sale din aceasta campanie de playoff.

In meciul al doilea al acestei finale, el si-a dus jocul defensiv la perfectie, practic atunci cand l-a aparat pe Curry, acesta nu a reusit sa marcheze nici una din cele 8 aruncari pe care MVP-ul le-a avut. Desi Charles Barkley minimaliza aportul lui Dellavedova cu privire la noaptea neinspirata a lui Curry, cu siguranta adevarul e undeva la mijloc.

 

6. Bogut, neasteptat de tacut

Draft Pick-ul #1 din 2005 are o prima finala a carierei extrem de modesta pana in acest moment al competitiei. Ce-i drept, s-au jucat doar doua partide si puternicul pivot al californienilor isi poate eleva oricand jocul, insa acest lucru trebuie sa se produca cat mai urgent.

Steve Kerr are nevoie de energia sa atat in ofensiva, cat si in defensiva. In meciul al doilea, Andrew a reusit doar 2 puncte si acelea din aruncari libere. A fost anihilat total de Mozgov in lupta sub panou, in ciuda celor 10 mingi pe care australianul le-a prins. In antiteza cu el, Mozgov a reusit 17 puncte, o prestatie ofensiva solida, care a contat mult in ecomia meciului secund.

 

7. Ratarea care i-ar putea costa inelul de campioni pe Warriors

Sunt putine lucruri pe care le avem de adaugat cu privire la aceasta ratare, care s-a dovedit a fi fata pentru Warriors. Incredibil cu Mo', care masoara 2.08cm, a ratat un dunk ce parea o simpla formalitate.

Pariaza la Unibet pe finala NBA! Ai una din cele mai diversificate si bogate oferte de pariuri cu peste 85 de tipuri de pariuri pre-meci si alte zeci de optiuni LIVE. Oferim si cote antepost pentru castigarea titlului, a trofeului MPV, o paleta completa de pariuri pe totalul de puncte si handicap, plus performantele individuale la 6 dintre jucatori.