NBA Betting: Championship Chasing Spurs To Continue Perfect Home Form Against Clippers


Cu o singura infrangere suferita dupa primul sfert al sezonului, toti ochii sunt atintiti pe Golden State Warriors si e firesc sa fie asa. 

Detinatorii titlului sunt favoriti sa isi apere titlul, avand cota 2.70, in timp ce Steph Curry are cota "re-dunkuloasa" 1.27 pentru a-si pastra si el trofeul de MVP. Cu toate astea, mai exista o echipa care ne ofera toate semnalele ca va face tot posibilul pentru castigarea ineului in NBA in acest sezon.

E vorba de San Antonio Spurs, echipa care la noapte vor gazdui in Texas pe Los Angeles Clippers. Spurs au 22 de victorii si 5 esecuri, in timp ce pe teren propriu se lauda cu 14 victorii la rand, fara nici un esec. Ei au de departe cea mai buna defensiva din acest sezon, permitand adversarelor doar 88.2 puncte marcate / meci, aspect tranzlatat intr-o eficienta a defensivei de 92.00, o cifra ametitoare, cu 4.2 puncte mai putin per 100 de posesii ca si echipa de pe locul doi, Chicago Bulls.

Eficienta defensiva a fost obtinuta in conditiile in care nu au facut rabat de la atac, unde au marcat 101.6 puncte / meci, un indice care-i claseaza undeva la mijlocul clasamentului. La acest parametru ofensiv sunt depasiti de Golden State si Oklahoma City, doua echipe ce abuzeaza de fastbreak si de jocul de tranzitie. 

Warriors au introdus un veritabil cult al shooterilor in aceste ultime sezoane, insa Spurs vin cu aceeasi abordare altruista. Doar Brooklyn stau mai bine privind punctele marcate in urma unor cosuri de 2p. Kawhi Leonard are cea mai mare medie de puncte marcate a carierei, 21, insa chiar si asa, San Antonio se confunda practic cu eficienta si cu exploatarea bancii.

Clippers au parte de un sezon destul de dificil, plin cu probleme. Echipa din Orasul Ingerilor are 16 victorii si 10 esecuri, iar o victorie a lor obtinuta pe terenul de la Spurs are cota 3.95. Clippers au trecut de San Antionio in playoff in sezonul trecut, iar forma buna etalata in ultimele jocuri le da sperante fanilor pentru un nou triumf in Texas.

Dupa ce a fost menajat in ultimul meci disputat si castigat contra celor de la Washington, Tim Duncan revine pe parchet. Consideram ca va fi greu de obtinut un succes pentru Clippers in aceste conditii, de aceea vedem mai fezabil acoperirea handicapului de +3.5 puncte, pentru cota 2.90.

Cat despre discutia si cotele la titlu, San Antonio au 5.50, fara echivoc, o valoarea extrem de tentanta, daca ne uitam la soliditatea si la jocul texanilor din acest start de sezon.

- Sixers sunt zero in acest sezon

In primul meci programat duminica, Cleveland Cavaliers vor da piept cu Philadelphia 76'ers, intr-o disputa intre prima si ultima echipa din Conferinta de Est.

Precedentele doua partide dintre aceste combatante s-au terminat la o diferenta de sapte respectiv sase puncte, lucru greu repetabil in conditiile actuale, cand e aproape firesc sa ne gandim la un blowout din partea cavalerilor.

Pariul recomandat: peste 196.5 puncte in disputa Spurs - Clippers, la cota 2.12.