NBA All Star Game: Westul va castiga super- disputa din New York City


Fara dubii, toti ochii amatorilor baschetului vor fi atintiti in acest week-end catre New York, unde se disputa All-Star Weekend-ul NBA. Aceasta e o aditie atipica, in care numele grele au cazut secerate de probleme medicale intr-un mod neobisnuit. Ne intrebam oare cine va iesi la rampa in acest show ?

Anthony Davis, Blake Griffin, Dwayne Wade, Kobe Bryant, cu totii vor lipsi de la cel mai spectaculos meci al sezonului, programat luni dimineata, pe Madison Square Garden. Carmelo Anthony si Jimmy Butler se confrunta de asemenea cu probleme medicale serioase, iar cel putin ultimul, nu se stie daca va evolua, dat fiind faptul ca se anunta o a doua parte a sezonului infernala.

In ciuda acestor absente, asta nu inseamna ca vom avea parte de un show mai mai slab intre titanii din Est si rivalii lor din cealalta parte a continentului nord-american. Ne asteptam, ca de obicei, la o suita de executii acrobatice si spectaculoase, intinse de obicei in primele trei sferturi, urmand ca in ultimul sa se joace ceva mai "pe bune".

Vestul, care beneficiaza de un numar mai mare de jucatori de elita, sunt favoriti, avand cota 1.71, iar punctul lor forte e zona fundasilor, unde Steph Curry, Clay Thompson, Damian Lillard si James Harden promit sa incinga parchetul la acest joc.

In particular vedem o motiatie suplimentara pentru Lillard, care a fost ales in urma accidentarii lui Griffin, iar cota sa de 41.00 pentru titlul de MVP nu e imposibila, tinand cont de "obraznicia" pozitiva etalata de fundasul celor de la Trailblazers.

LeBron James are cota 5.00 pentru a fi declarat MVP-ul partidei pentru a treia oara, insa noi estimam ca James va avea mai degraba o atitudine conservatoare, el neavand nimic de demonstrat in prezent din acest punct de vedere. Estul castiga la capitolul omogenitate, prin cei trei reprezentati ai revelatiei Hawks, al carui manager va si antrena aceasta echipa de pe coasta Atlanticului. Va fi destul de greu pentru acestia sa acopere handicapul de +2.5 puncte, care e apreciat la cota 1.91.

E posibil sa nu mai vedem scorul fluviu de anul trecut, un veritabil record, cand Estul s-a impus cu 163-155. Sub 299.5 puncte la cota 1.95 pare sa fie un pariu cu sanse mari de reusita.

Vineri s-a disputat Rising Stars Challenge intr-un format nou, debutani din USA vs debutanti din restul lumii. Surprinzator poate, echipa "Restului lumii" a castigat cu 121-112, in ciuda faptului ca aveau cota 2.45 la victorie. Andrew Wiggins a fost declarat MVP-ul partidei, el fiind autor a 22 de puncte.

Revenind la All-Star Game-ul "adevarat", cea mai buna varianta de pariu pe care noi o recomandam e victoria Vestului la cel putin 3 puncte diferenta, pentru cota 1.91.