Ce ne va rezerva #4 al finalei Estului dintre Heat si Pacers ?


03:30 Miami Heat 1.35 vs Indiana Pacers 3.25

La noapte in American Airlines Arena se va disputa meciul #4 al finalei Estului din NBA. Miami Heat va primi vizita celor de la Indiana Pacers, in reeditarea finalei de anul trecut. Dupa ce Indiana a reusit sa-si adjudece primul meci din serie, Miami au raspuns rapid, reusind sa-si adjudece urmatoarele doua partide, consolidandu-si postura de favoriti la accederea in marea finala, ei avand cota 1.10 pentru a avansa in faza urmatoare a competitiei, fata de 6.50, cat are Indiana.

Desi Indiana a oferit o replica mai mult decat darza in meciul #3, sfertul 4 le-a fost fatidic "galbenilor", Ray Allen reusind o performanta de exceptie, marcand 13 din cele 16 puncte ale sale in aceasta ultima secventa, 3 dintre reusite fiind din afara semicercului. Prestatia acestuia a fost consolidata de duo-ul letal Wade si James, acestia contribuind cu 50 din cele 99 de puncte marcate de Heat.

heat pacers nba east finals

Vestile bune pentru ambii antrenori vin din infirmerie, in continuare acestia au fost ocoliti de probleme medicale si vor putea conta nu doar pe cele mai bune prim 5-uri posibile, cat si pe intreaga rotatie de jucatori disponibila.

Spuneam in randurile de mai sus ca ponderea punctelor marcate de duo-ul Wade si James a fost de aproximativ 50% in fiecare din cele 3 meciuri ale aceastei finale, un lucru remarcabil, insa sunt convins ca Spoelstra are nevoie de o contributie mult mai mare si din partea celorlalti jucatori. In special Chris Bosh a ramas dator la capitolul puncte marcate, pivotul celor de la Miami neregasindu-se in aceasta finala, in nici una din aceste 3 partide el n-a reusit sa depaseasca borna de 9 puncte.

Dwayne Wade e factorul X in aceasta finala pana in prezent, shooting guard-ul echipei din Florida reusind sa inscrie 62% din aruncarile initiate de el in aceasta finala, avand 24.3 puncte marcate / meci. Lance Stevenson, jucatorul care l-a marcat in acea mai mare parte a minutelor nu a reusit sa gaseasca antidotul pentru anihilarea fundasului de la Miami. Wade are plafonul setat la 20.5 puncte pentru meciul de diseara, iar depasirea acestuia are cotatia 1.85.

Desi 10 din ultimele 15 partide disputate de Pacers s-au terminat in under, observam o tendinta interesanta atunci cand elevii lui Frank Voegel s-au deplasat in arena celor de la Miami Heat, 7 din ultimele 9 meciuri directe cu Miami gazda fiind terminate in over, cotatia pentru peste 183.5 puncte diseara e 1.92.

Desi nu au mai reusit sa castige nici una din ultimele 6 deplasari de pe terenul celor de la Miami Heat, consider ca Indiana Pacers au forta de a oferi o replica pe masura, la fel cum au facut in fiecare meci al finalei. Recuperea avantajului terenului propriu cedat in meciul #2 al finalei va fi dezideratul suprem al lui Paul Geore & compania si daca nu vor reusi acest lucru, consider o varianta interesanta si cel mai probabil scenariu Pacers +8.5 puncte, pentru cota 1.63. 

TU PE MANA CUI VEI MERGE IN ACEST MECI #4 ?

heat pacers nba east final