Pariuri tenis: Monfils - Isner e meciul zilei in Mastersul de la Paris-Bercy


Ieri s-a consumat a doua zi a ultimului turneu de Masters al anului, a doua intrecere importanta din acest an pe care Parisul o gazduieste, dupa Roland Garros, e vorba de turneul de la Paris-Bercy, un turneu in care Djokovic isi apara cele 1000 de puncte castigate anul trecut.

In primele doua zile ale turneului nu am asistat la nici un rezultat surprinzator, cea mai mare parte dintre partide avand rezultat previzibil privind invingatorul. Berdych a fost singurul "nume greu" care a oferit ceva emotii, el fiind impins in 3 seturi de favoritul local, Mannarino.

Astazi se disputa restul partidelor ramase din turul II, avem un tablou incarcat, iar dintre toate partidele, cea care ne-a atras atentia in mod deosebit e duelul dintre John Isner si Gael Monfils, un duel care inchide ziua si in care spectacolul pare garantat.

21:35 Gael Monfils 1.55 vs John Isner 2.38

Cei doi jucatori sunt despartiti de doar 5 pozitii in clasamentul ATP, ambii fosti in TOP10, momentan aflati in al doilea pluton, fancezul pe pozitia 21, in timp ce jucatorul din Statele Unite ocupa pozitia a 16-a.

Americanul a beneficiat de o tragere la sorti favorabila, fiind direct calificat in turul secund. El nu traverseaza o perioada foarte fructoasa, la US Open a parasimt turneul inca din turul 3, iar periplul asiatic nu a produs nici el rezultate notabile, eliminare in sferturi la Beijing, respectiv in optimi la Mastersul de la Shanghai. 

John a participat saptamana trecuta la turneul de la Valencia, un turneu indoor in care a parasit competitia inca din primul tur, fiind eliminat de catre Tommy Robredo in minimum de seturi. El a disputat doar 3 meciuri indoor in acest sezon, avand 1 vicotrie si 2 infrangeri.

Cat despre Monfils, putem spune ca a fost mult mai selectiv privind turneele recente la care a luat parte, anumite probleme medicale impiedicandu-l sa fie 100% pentru turneele asiatice post-US Open, la care a preferat sa spuna pas, in ideea de a nu-s agrava situatia.

El a facut o figura frumoasa la US Open, ajungand pana in sferturi, unde a fost eliminat de Federer in urma unui clasic de 5 seturi. A urmat apoi o victorie in Cupa Davis, respectiv o semifinala la turneul de la Metz.

 

In cadrul acestui turneu, Monfils a debutat ieri, reusind sa treaca cu 2-0 de Sousa, cedand doar 5 game-uri si luandu-si o binemeritata revansa, dupa ce portughezul l-a eliminat pe acesta in turneul mai sus amintit de la Metz.

In acest meci contra lui Sousa, Gael a servit bine, reusind 9 asi si 79% mingi castigatoare pe primul. El a reusit sa salveze toate cele 5 mingi de break ale adversarului. Au fost probleme pe al doilea serviciu, unde a reusit un modest 41%, procentaj care trebuie obligatoriu sa creasca astazi, pentru a avea o sansa in fata lui Isner.

Aceasta va fi a 8-a intalnire directa dintre cei doi sportivi, pana in prezent americanul Isner conduce ostilitatile cu scorul de 4-3, ultima confruntare disputandu-se anul trecut la US Open, favoritul local castigand cu scorul de 3-1.

Remarcam faptul ca, exceptand acest meci de la marele slem american, cei doi nu s-au mai intalnit in ultimii 3 ani de zile si precedentele 6 dispute sunt din perioada 2007-2011.

Gael pleaca favorit, avand de partea sa suportul publicului, plus cifre mult mai bune privind indoor-ul pe 2014, 8 victorii si 2 infrangeri. E un jucator mult mai complet ca si Isner, iar starea sa fizica e una care-l poate propulsa pana departe in acest turneu.

Alegerea noastra principala e victoria francezului la un handicap de -1.5 game-uri diferenta, la cota 1.77.

O alternativa poate fi insemnata si de pariul ce vizeaza un prim set disputat intre cei doi, cu minim 10.5 gameuri, iar cota 2.08 pare una tentanta, daca serviciul ii va intra lui Isner, Monfils va trebui sa joace aproape perfect la retur pentru a reusi break-ul izbavitor. Trei din ultimele sapte seturi disputate intre cei doi au bifat acest plafon al game-urilor.