Pariuri tenis: Djokovic si Federer se infrunta in finala de la Turneul Campionilor


20:00 Novak Djokovic 1.27 vs Roger Federer 3.95

Turneul Campionilor de la Londra a ajuns la final. A fost un turneu previzibil aproape de la A-Z, "condimentat" cu foarte putine surprize, iar finala ce se disputa astazi e cea mult asteptata: Federer - Djokovic.

Nole va incheia anul in postura de lider, indiferent de rezultatul partidei de diseara, care consemneaza a 3-a prezenta consecutiva in ultimul act de la ATP Finals. El are o serie de 31 victorii consecutive in turneele indoor.

Acesta va fi al 37-lea duel direct dintre cei doi, o rivalitate istorica a circuitului, in care Roger inca detine suprematia, conducand cu 19-17. Ei s-au intalnit de 5 ori in acest sezon, scorul fiind 3-2 in favoarea elvetianului, cea mai recenta disputa inregistrandu-se in semifinalele de la Shanghai, unde Nole a pierdut cu 4-6/4-6.

Ambii jucatori au tremurat pentru aceasta prezenta in ultimul act, dupa un prim set castigat categoric, cu 6-1, insa in actul doi japonezul a reusit sa-l surprinda cu 3-6. Sarbul a replicat instant insa in setul 3, castigand cu 6-0.

Roger Federer a avut parte de o semifinala dramatica cu prietenul sau si conationalul Stan Wawrinka, disputa fiind transata in trei seturi foarte disputate, 4-6/7-5/7-6, in setului decisiv, Federer fiind nevoit sa salveze nu mai putin de 4 mingi de meci.

Rezumatul extins al ultimei dispute directe dintre cei doi: semifinala de la Shanghai 2014

Statistici si variante interesante de pariat

Observam un echilibru covarsitor privind seturile ultimelor trei dispute directe, practic in 8 din ultimele 9 seturi, numarul de game-uri a depasit plafonul de 9.5. 1.71 e cota oferita de agentia noastra ca diseara sa avem parte de un nou prim set disputat, cu minim 10 game-uri.

Elvetianul a castigat seturile de debut in fiecare din ultimele 4 confruntari din acest an, iar cota ca isprava sa se repete si astazi are valoarea 3.25.

Suprafata de joc si mingile folosite in cadrul acestui turneu de la Londra impun un stil de joc ceva mai lent, cel putin asta a fost declaratia lui Roger, intr-o comparatie cu Shanghai. Acest lucru defavorizeaza invariabil procentul asilor. Un meci cu sub 9.5 asi are astazi cota 1.77.