Pariuri Australian Open: Djokovic va etala un joc complet contra Nishikori


Maine dimineata va debuta faza sferturilor de finala la primul mare slem din anul 2014. Doar opt jucatori au mai ramas in cursa pentru primul mare trofeu al sezonului. 

Novak Djokovic si Roger Federer sunt mari favoriti pentru accederea in semifinale, insa vor trebui sa fie foarte atenti, deoarece intalnesc jucatori versatili, care pot sa le puna in orice moment probleme.

Luni a fost o zi foarte buna pentru pariuri la AUstralian Open, ambele ponturi recomandate in analiza fiind castigatoare. Gael Monfils a trecut de Andrey Kuznetsov cu trei unu la seturi, in timp ce David Ferrer a acoperit si el confortabil handicapul de 1,5 seturi cu John Isner.

Novak Djokovic vs Kei Nishikori

Liderul clasamentului ATP cu siguranta nu a fost multumit cu cele 100 de erori nefortate pe care le-a facut in optimea cu Gilles Simon. Cu siguranta Nole si-a analizat temeinic acea evolutie si va cauta sa ia masuri urgente, deoarece in fata lui Nishikori.

Nu e foarte deplasata afirmatia ca japonezul a jucat un tenis superior sarbului ca nivel pana in acest moment al competitiei. Inaintea celei de-a opta intalniri directe dintre cei doi, starul japonez are o sansa importanta sa produca marea surpriza.

Conditia fizica deficitara a japonezului si fragilitatea corpului nu il recomanda intr-un soi de intalnire de patru sau cinci seturi. Cat despre Nole, e greu de crezut ca mai putem asista din nou la o prestatie atat de modesta ca si cea cu SImon.

Uitandu-ne peste turneu, nu doar Simon a fost cel care l-a impins pe sarb sa greseasca, Nole a avut reale probleme de pe fundul terenului si cu Seppi. Niponul e expert si el in jocul de pe fundul terenului, iar daca va avea oportunitatile pe care le-a avut Seppi, cu siguranta nu va ierta.

Consider ca nu foarte multi parior au mers pe un meci de 5 seturi intre Djokovic si Simon, cum la fel nu foarte multi au mers pe un meci atat de dezecnilibrat intre Nishikori si Tsonga.

Ce observan in istoricul intalnirilor dintre sarb si japonez e o tendinta de a avea prim seturi dezechilibrate. Practic sapte din cele noua prime seturi disputate intre cei doi s-au terminat cu mai putin de 10 game-uri. Am avut parte de trei 6-1, doua 6-2, un 6-3 si un 6-4. 

Din perspectiva statistica, un nou prim set cu sub 9,5 game-uri la cota 2.12 e unul dintre cele mai interesante tipuri de pariuri propuse pentru acest sfert de finala. Doar doua din total de 20 de seturi dintre Djokovic si Nishikori au avut parte de 10 game-uri sau mai multe.

Nishikori nu beneficiaza de cel mai puternic serviciu din circuit, iar aici Djokovic il poate penaliza, asta bineinteles, daca nu isi ridica nivelul de joc aratat contra lui Simon. 

Victoria lui Djokovic in acest meci pare cel mai probabil scenariu, insa nivelul sau de joc din parte cu Simon a fost unul ingrijorator, in special din fundul terenului. Cota de 1.14 pentru victoria sa nu e un pe care sa o recomandam insa. E posibil sa fie un motiv ascuns, mai putin stiut, care sa cauzeze acest joc nu foarte reusit al lui Djokovic, de aceea va recomandam prudenta daca vreti sa mergeti pe el.

Japonezul a pierdut seturi de-o maniera foarte clara de fiecare data cand l-a intalnit pe Nole. Practic in fiecare meci direct am avut parte cel putin de un set terminat 6-1 sau 6-2 in favoarea lui Djokovic.

Acesta e si motivul pentru care ezit sa iau handicapul pe Nishikori si recomandam ca acesta sa-i ia un set lui Nole, insa nu mai mult.

Acest meci nu va incepe inainte de ora 10:15, fapt care il avantajeaza pe Djokovic prin  temperatura si conditiile de disputare a partidei. Sub 13.5 asi e un pariu interesant, pentru cota 1.87. Sunt sanse mari de reusita, mai ales ca ora de disputare a meciului va face ca suprafata de joc sa fie mai lenta. 

Cota 3.55 pentru Djokovic sa castige cu 3-1 ni se pare cea mai buna varianta.

Pariul recomandat
Djokovic trece de Nishikori cu 3-1 pentru cota 3.55