Milos Raonic si Vasek Pospisil se infrunta in finala de la Washington


22:05 Vasek Pospisil 3.90 vs Milos Raonic 1.24 

Prima finala 100% canadiana dintr-un turneu de nivel ATP va avea loc diseara la Washington, intr-un meci in care castigatorul isi va asigura nu mai putin de 500 de puncte ATP.

Clasat pe locul 23, Vasek a reusit in semifinale o revenire de senzatie in fata lui Gasquet, fiind la doar 2 mingi de pierderea semifinalei, in game-ul de la 5-4 ale setului decisiv, insa serviciul l-a ajutat sa revina instant.

Mai mult decat atat, revenirea sa l-a bulversat serios pe Gasquet, care in urmatorul game avea sa-si piarda serviciul, in urma unor greseli obsesive cu arma sa #1, reverul.

Cea mai buna performanta a lui Pospisil e titlul castigat la Wimbledon anul acesta in proba de dublu/masculin, alaturi de americanul Jack Sock. Numele de care a mai dispus Vasek in acest turneu sunt Ram, Berdych si Giraldo.

pospisil raonic washington

Milos Raonic a avut o misiunea mult mai facila in precedentul act, trecand cu 6-4/7-5 de Donald Young in urma unei prestatii deosebit de solide la serviciu, canadianul furnizand 15 asi si un serviciu maxim de 231 km / h, lucru care l-a ajutat sa castige 34 din cele 37 puncte jucate pe primul serviciu. Aceasta e prima finala a sa din 2014.

Jucatorul clasat pe pozitia #7 ATP reusind al 4-lea meci consecutiv castigat in minim de seturi, pe parcursul acestei saptamana el dispunand de Sock, Hewitt si Johnson.

Un amanunt interesant, partida cu Young a fost prima a lui Raonic in care nu s-a inregistrat tie-break in setul inaugural, iar cota pentru ca aceasta traditie sa revina in aceasta finala si sa avem peste 12.5 gameuri in setul 1 e 2.60, plafon care a fost confirmat si in ultimele 2 meciuri ale lui Pospisil.

Mare favorit inaintea acestei finale, Raonic nu va avea o misiune tocmai facila in fata unui jucator care traverseaza cea mai buna perioada a carierei.

Modul cum Vasek a dispus de nume consacrate precum Berdych sau Gasquet ar putea sa-i dea o sansa in aceasta finala. Un set castigat de Pospisil are cota 2.08, in timp ce +3.5 game-uri in favoarea sa sunt apreciate cu 1.87.

 

In cadrul aceluiasi turneu se vor mai disputa alte doua finale, la dublu ATP, de la ora 19, Groth/Paes vs Rojer/Tecau, perechea romanului fiind favorita, avand cota 1.62 la victorie, in timp ce adversarii lor au 2.20

Tot astazi, dupa meciul canadienilor va avea loc si finala turneului feminin, disputat in paralel pe carcursul acestei saptamani, rusoaica Kuznetsova fiind mare favorita in fata japoneze Narra, 1.30 fiind cota fostului lider WTA pentru a-si adjudeca un nou titlu.