Ce trebuie sa stii inaintea finalei de la Roma: Nadal vs Djokovic


17:05 Rafael Nadal 1.70 vs Novak Djokovic 2.12

Turneul de Masters de la Roma ne ofera finala mult asteptat, Rafa Nadal se va infrunta cu Novak Djokovic in disputa cu numarul #41 a celei mai impozante rivalitati din istoria tenisului. Dupa finala castigata de Nadal in fata lui Djokovic la US Open 2014, sarbul si-a luat revansa in urmatoarele 3 intalniri, doua finale de Masters la Beijing si Miami, respectiv ultimul act din Turneului Campionilor. Sarbul a reusit sa-l invinga pe spaniol cu 2-0, in fiecare din aceste 3 partide.

Mai mult decat atat, in nici unul din aceste 6 seturi disputate post US Open, Rafa nu a reusit sa castige mai mult de 3 game-uri in seturile de debut, acestea fiind trase la indigo, 6-3 pentru Djokovic. O noua disputa in care am avea sub 9.5 game-uri in setul inaugural are valoarea 2.18 la agentia Unibet.

nadal djokovic rome

 

Aceasta e cea de-a 9-a finala a carierei disputata de Nadal la Roma, el reusind sa castige 7 din ultimele 8 ultime acte disputate de el in cadrul turneului Internazionali BNL D'Italia. "Matadorul din Mallorca" traverseaza o forma excelenta, avand 14 succese la rand, incluzand aici si Mastersul castigat in mod dramatic in fata lui Nishikori, saptamana trecuta la Madrid.

In semifinale cei doi au avut parte de jocuri contrastante, Nadal a reusit sa-l invinga pe Dimitrov cu un dublu 6-2, intr-un meci in care spaniolul a evoluat incantator, neacordandu-i nici o sansa talentatului bulgar. Nu de acelasi lucru a beneficiat Djokovic, care a jucat mai bine de 3 ore ieri in semifinala cu Raonic, un meci care a avut parte de 2 tie-break-uri si la finalul caruia Nole incerca sa se incurajeze si sa sublinieze declarativ importanta acestei victorii, care-i aduce incredere pentru meciul de astazi si pentru intregul sezon care urmeaza.

22-18 e scorul general al intalnirilor directe dintre acesti sportivi, insa situatia sta putin diferit daca analizam cele 20 de finale disputate de cei doi, sarbul avand un usor avantaj, 11-9. Fara dubii, zgura e suprafata unde Nadal se simte cel mai bine, iar acest lucrul il face favorit pentru meciul de maine, iar daca tinem cont si de faptul ca Nole, cu mai putin de 24 de ore in urma, a fost implicat in semifinala crancena de peste 3 ore cu Raonic, avem argumente solid pentru a crede in victoria lui Nadal.

Rafa Nadal sa castige Mastersul de la Roma la cota 1.70 e propunerea noastra, dorinta de revansa a spaniolului, dupa cele 3 infrangeri succesive de dupa US Open cred ca va face diferenta. Deasemenea nu trebuie omis faptul ca Djokovic a avut parte de o accidentare dupa Mastersul de la Monte Carlo, iar o lupta de o asemenea anduranta cum e o finala cu Nadal, ar putea sa nu fie in favoarea sa.