Romania, din nou in finala Eurovision !


Dupa 4 ani de zile, Paula Seling si Ovi vor reprezenta din nou Romania la Eurovision, intr-o editie gazduita de Danemarca. Cei doi au facut cinste tarii noastre si la editia din 2010 a concursului, atunci reusind in Norvegia o prestatie exceptionala cu piesa "Playing with fire", reusind sa se claseze pe pozitia a 3-a, acumuland 162 de puncte.

Anul acesta cei doi artisti au castigat preselectia nationala cu piesa Miracle, iar primul hop pentru ei e semifinala cu #2, unde se vor duela cu solistii urmatoarelor tari: Norvegia, Israel, Georgia, Austria, Lituania, Polonia, Malta, Macedonia, Finlanda, Irlanda, Slovenia, Belarus, Grecia si Elvetia. Speram ca Scandinavia sa fie cu noroc si de aceasta data si miracolul sa se produca din nou, cel putin cu o clasare pe podium.

Cum era de asteptat, Romania s-a calificat in marea finala Eurovision fara emotii, cota ca ei sa fie prezenti in aceasta ultima faza a competitiei fiind 1.06 inaintea semifinalei. Paula si Ovi pornesc cu sansa a 12-a la castigarea competitiei, avand cota 50.00, la fel ca si Norvegia. Primele 3 favorite din acest an sunt Suedia, cu cota 3.00, alaturi de Austria si Olanda, ambele cu cota 4.00.

Marea finala se va disputa sambata, 10 mai, de la ora 22. Cel mai optimist si realist scenariu pentru artistii nostrii vizeaza o clasare a lor in primele 10 tari, iar cota pentru ca acest lucru sa se intample are valoarea 3.50

Deosebit de interesanta va fi repartitia voturilor intre cele doua tari aflate in conflict, Ucraina si Rusia, iar cotatia ca ucrainienii sa le acorde 0 puncte vecinilor rusi e 3.00, o valoare cel putin interesanta, daca tinem cont de tendinta care s-a remarcat mereu la acest concurs de a se vota geografic sau bazat pe simpatii.

SA LE TINEM PUMNII SI SA SPERAM LA O CLASARE CAT MAI BUNA SI IN ACEST AN ! HAI ROMANIA !

sursa foto: tvr.ro