Marele Premiu al Malaeziei: Al doilea pole-position la rand pentru Hamilton


La 2 saptamani de al debutul noului sezon in Formula1, concretizat in cursa "nebuna" din Australia, competitia continua cu etapa de la Sepang, in Marele Premiu al Malaeziei. Cursa va incepe de la ora 11:00, ora Romaniei.

Conditiile de ordin climatic si umiditatea vor fi de o cu totul alta natura fata de ce a fost in urma cu 2 saptamani, temperatura estimata la ora cursei urmand sa fie intre 41 si 45 de grade Celsius, cu aproape 20 de grade fata de valorile inregistrate la Antipozi.

Lewis Hamilton reuseste al doilea pole-position consecutiv in acest sezon, fiind favorit la castigarea cursei, agentia noastra oferindu-i cota 1.85. El va porni pentru a 33-a oara de pe prima pozitie in cursa, egaland astfel recordul britanicului Jim Clark.

El e urmat in grila de start de Sebastian Vettel si de colegul sau, Nico Rosberg, care va porni de pe 3. De mentionat ca vremea nefavorabila a afectat din plin aceasta ultima sesiuen a calificarilor, intarziata cu 40 de minute datorita unei furtuni.

Circuitul de la Kuala Lumpur, desi usor abraziv, e unul deosebit de interesant, avand 2 portiuni intinse unde se pot prinde viteze de pana la 340 km/h, insa si numeroase portiuni in care tehnica individuala a pilotilor va face diferenta.

15 Mari Premii s-au disputat in decursul istoriei la Sepang, iar de 4 ori safety car-ul si-a facut aparitia cel putin o data. Tinand cont de conditiile meteo anuntate maine, aparitia acestei masini de interventie e una foarte probabila, avand cota 1.60 in oferta noastra.

Desi au de departe cea mai buna masina in acest sezon, confrom parerii unanime a specialistilor, masinile Mercedes nu sunt lipsit de probleme, dovada a stat abandonul surprinzator din circuitul inaugural al lui Hamilton, care a fost nevoit sa paraseasca cursa dupa doar 4 ture. Nico Rosberg a compensat aceasta pierdere pentru echipa, reusind sa castige cele 25 de puncte.

Un scenariu similar in care cel putin unul dintre Rosberg si Hamilton nu vor reusi sa termine cursa de la Sepang are cotatia 2.50 la Unibet, in timp ce o cursa fara probleme de natura tehnica pentru ambele masini are valoarea 1.50.

Datele circuitului din Malaezia:

Pista: Sepang International Circuit, Sepang (5.3km)
Ture: 56
Viraje: 15
Cel mai bun timp: Juan Pablo Montoya 1:34.223 (2004)
Gume recomandate: Medium (Option); Hard (Prime)
Podiumul din 2013: 1 - Sebastian Vettel (Red Bull), 2 - Mark Webber (Red Bull), 3 - Lewis Hamilton (Mercedes)
Cele mai multe aparitii (ale pilotilor activi):  14 - Jenson Button; 12 - Fernando Alonso; 11 - Kimi Raikkonen, Felipe Massa; 8 - Nico Rosberg; 7 - Lewis Hamilton
Recorduri de victorii:  3 - Michael Schumacher, Fernando Alonso, Sebastian Vettel; 2 - Kimi Raikkonen; 1 - Eddie Irvine, Ralf Schumacher, Giancarlo Fisichella, Jenson ButtonNico Rosberg; 7 - Lewis Hamilton
Zone DRS: T15 spre T1 si T14 spre T15