Pariuri MP de F1 al Malaysiei: Pariuri interesante privind sezonul din 2017


Sezonul de Formula1 continua in acest weekend in Malaysia si din nou masinile Mercedes sunt favorite uriase, lucru pe care-l observam si in cotele oferite de agentii. Orice alt pilot sa castige in afara celor doi, are o cota de 10 sau ami mult. Deja majoritatea constructorilor s-au resemnat si se gandesc la oportunitatile pe care le-ar putea oferi noul sezon, pentru care deja au inceput sa apara cote. 

Daca merita sau nu pariat de acum pe cotele pentru noul sezon, de care ne desparte inca o jumtate de an, e decizia fiecaruia, insa in randurile de mai jos v-am expus cateva din considerentele noastre.

 

Schimbari in 2017

F1 Grand Prix of Singapore : News Photo

Incepand din sezonul viitor, Formula1 va aduce cateva noutati. Primul lucru de care trebuie tinut cont e ca motorul hybrid V6 nu va fi atins, ceea ce inseamna ca Mercedes vor ramane in continuare foarte competitivi. 

O alta noutate ar fi aceea privind regulile ce tin de aerodinamica monoposturilor, unde normele vor fi mai relaxate, lucru care ar putea avantaja o anumita echipa in particular.

 

O varianta interesanta: Red Bull

F1 Grand Prix of Singapore : News Photo

Inca de la mijlocul anului 2009, Red Bull s-au consacrat ca un constructor dominant la patea de aerodinamica. A fost punctul de turnura si un element important in castigarea pe linie a titlurilor dintre anii 2010-2013, dominatie care a fost stopata doar de schimbarea regulilor privind motorizarea. 

Motorul Renauld cu care au fost echipate masinile Red Bull a pierdut mult teren in 2015, insa situatia a revenit la normalitate in acest sezon, dupa eforturi colective remarcabile si o schimbare din temelii a acestuia. Acest lucru a ajutat echipa Red Bull sa depaseasca Ferrari si sa devina principalul rival pentru Mercedes.

Cei de la Red Bull au facuat lobby intens pentru introducerea unor noi reguli. Ei au o echipa tehnica formidabila, condusa de expertul Adrian Newey. Sezonul viitor reprezinta pentru ei sansa ideala de a se apropia de Mercedes, de la inceputul erei hybride.

E clar ca pilotii Mercedes raman ambii favoriti la titlu pentru 2017, insa nu trebuie omisi din analiza Daniel Ricciardo, castigator a trei curse, care are cota 5.00, in timp ce coechipierul sau, Max Versapten, care a scris istorie la Barcelona in acest an e imediat urmatorul pe lista favoritilor, avand cota 6.50.

 

McLaren ar putea produce surpriza

TOPSHOT-AUTO-PRIX-AUS : News Photo

Noua era hybrida turbo a reprezentat un veritabil soc pentru motorizarile Honda ale celor de la McLaren. Performanta lor din anii de glorie 1988-1991, referinta suprema a acestui constructor, a fost la ani lumina distanta, fata de sezonul 2015, unul in care masinile lor nu au fost nici rapide, nici fiabile. 

Progrese importante s-au inregistrat insa in acest sezon. Monopostul MP4-31 a devenit un candidat la puncte in fiecare etapa, insa mai sunt destule de imbunatatit. Cu toate astea, marja de progres a celor de la McLaren nu e egalata de nimeni.

Tintirea titlului de campioni in 2017 pare o nebunie in prezent, insa nu e ceva imposibil de realizat. La fel ca in cazul celor de la Red Bull, echipa beneficiaza de un sasiu puternic care a fost tras in jos de o motorizare slaba. Ei il au in echipa pe unul dintre cei mai buni piloti din istoria F1, Fernando Alonso.

Un al treilea titlu mondial la piloti ar fi un vis realizat pentru Alonso, care asteapta de aproape un deceniu aceasta sansa. Cota ca el sa devina campion e una foarte mare, 51.00, insa ar putea aduce un castig frumos tuturor celor care investesc incredere in pilotul iberic.

 

Keith Collantine este editorul blogului de formula1 - F1 fanatic