Pariuri MP al SUA in F1: 7 motive pentru care Lewis Hamilton inca mai poate castiga titlul mondial


La finalul ultimei curse de F1 din Japonia, una din figurile importante ale acestui sport constata ca o parte din vina pentru ghinionalele care s-au abatut in acest an asupra lui Lewis Hamilton se datoreaza si echipei Mercedes. Nu e imposibil acest lucru, insa ne e foarte greu sa ne gandim la asa ceva.

Chiar si asa, e o analogie interesanta, daca tinem cont de ghinionale britanicului si de problemele pe care le-a avut la motorizare. Sansele lui sa revine pe finalul sezonului, cum s-a intamplat in trecut, sunt destul de mici.

Cota ca el sa reuseasca acest lucru si sa castige titlul la piloti in acest an 4.50, fapt cauzat de diferenta semnificativa de puncte pe care Nico Rosberg o are in fata sa, un avans de 33 de puncte, iar in joc au mai ramas doar 100 de puncte. 

Matematica nu arata bine pentru Hamilton, insa exista cateva motive pentru care am putea crede intr-o revenire epica a britanicului.

 

Urmatoarea cursa are loc pe circuitul preferat al lui Lewis

Hamilton are 5 curse in America si a castigat patru dintre ele. Trei dintre aceste victorii ale sale au venit pe circuitul pe care se va "alerga" si in acest week-end, Circuit of the Americas, din Austin.

 

S-au mai remontat diferente mari de puncte

Deficitul de puncte al lui Hamilton nu e insurmontabil. Zece alti piloti au reusit in decursul istoriei sa anuleze acest deficit de puncte pana la finalul sezonului. Britanicul poate scrie istorie si sa fie unul dintre ei.

 

Un abandon al lui Rosberg ar schimba total datele problemei

E clar ca masinile Mercedes sunt mult mai rapide decat cele ale rivalilor si cu siguranta in sinea lui Hamilton se gandeste la posibilele probleme pe care le-ar putea avea cu monopostul si Nico Rosberg. In cazul unui nefericit abandon pentru German, coroborat cu victoria lui Lewis, deficitul de puncte s-ar reduce de la 33 la doar 8 si lupta pentru titlu ar fi relansata.

 

Mercedes au deja titlul la constructori

La precedenta cursa din Japonia, Mercedes si-a asigurat titlul la constructori in acest an. Abordarile conservatoare si recomandarile echipelor privind condusul prudent si focusarea pe punctele de echipe dispare astfel, ceea ce inseamna ca putem vedea un Hamilton agresiv, dezlantuit.

 

Ploaia l-ar putea ajuta pe Hamilton

Atunci cand ploaia intervine, s-a demonstrat in acest sezon la Monaco si Silverstone ca doar unul dintre cei doi piloti Mercedes se simte confortabil, iar acela nu este Rosberg. Hamilton e un as al condusului pe carosabil umed, iar potentiale precipitatii cazute la Austin ar complica serios problema pentru pilotul neamt. 

 

Rosberg nu are experienta castigarii unui titlu de campion

Rosberg are o atitudine interesanta in fata mass mediei, refuzand din start sa vorbeasca despre titlu si insistand foarte mult pe fiecare cursa in parte, politica pasilor marunti. In acest final de sezon ar putea conta si plusul de experienta dobandit de Hamilton, triplu campion mondial, un pilot calit in numeroase batalii si obisnuit cu presiunea la varf. Vom vedea daca Nico va reusi sa gestioneze aceste momente din ultimele curse.

 

Hamilton e un pilot mai bun

E clar ca Rosberg face un sezon extraordinar si traverseaza cel mai bun al carierei, insa cumva acest lucru s-a datorat si problemelor cu care s-a confruntat Lewis Hamilton. Intr-o competite unu la unu intre cei doi, cei mai multi dintre specialisti l-ar alege insa pe Hamilton. Acest week-end ar putea fi primul pas al revenirii lui Hamilton in lupta pentru titlu.

 

Keith Collantine e editorul blogului de Formula 1 F1 Fanatic