Pariuri MP al Mexicului la 1: De ce Sergio Perez e cel mai bun pariu privind cursa din Mexic


Sezonul acesta a fost unul prolific pentru Sergio Perez. Pilotul mexican, care va evolua in week-end in fata propriilor fani, e singurul pilot din afara echipelor super-bogate, care se lauda cu doua prezente pe podium in acest sezon.

Aceste clasari pe podium ii ofera toate motivele din lume pentru o clasare buna in fata propriilor fani in acest weeek-end.

Circuitul din Mexic a fost introdus in lumea Formula1. Noul circuit are trei caracteristici: e o suprafata low-grip, are viraje lente si o linie dreapta foarte lunga unde pilotii pot atinge viteze ametitoare. 

Anul acesta, circuitul nou intrat in lumea Formula1 a fost cel din Baku, Azerbaidjan, un circuit care are foarte multe puncte comune cu cel din Mexic. Nu sta bine la grip, are multe viraje si o linie dreapta foarte lunga.

In Baku, Perez si echipa Force India au obtinut cele mai bune rezutlate din acest sezon. Motorizarea mercedes iubeste linia dreapta, iar tractiunea masinilor Force India e foarte eficienta si le-a permis pilotilor acestei echipe sa se descurce foarte bine si in virajele lente. Perez a fost al doilea cel mai rapid om in calificar, insa a trebuit sa inceapa cursa de pe pozitia a 7-a, deoarece a fost nevoit sa isi schimbe cutia de viteze, dupa ce a atins un zid la antrenamente.

Viteza masinilor Force India e recunoscuta si acest lucru s-a vazut din plin cand masinile lor au depasit cu usurinta rivali: Perez a trecut de Kimi Raikkonen de la Ferrar, ajungand pe pozitia a 3-a. Daca ar fi inceput cursa de pe pozitia a doua in grila de start, cu siguranta si-ar fi mentinut-o.

Asadar, pe hartie sunt multe ingrediente pentru un nou week-end pozitiv pentru Force India. Echipele fruntase din partea superioara au acumulat realizari in aceste patru luni de dupa Baku, insa noile reguli e posibil sa schimbe putin lucrurile.

Echipa Force India a terminat pe sapte din opt echipe in sezonul trecut. Cursa lui Perez a fsot compromisa de Safety Car. Valtteri Bottas a facut o cursa foarte buna anul trecut, cu monopostul sau Williams, motorizat de Mercedes, insa in acest an Force India a eclipsat aceasta echipa.

Daca tinem cont de toate aceste aspecte, putem spune ca e foarte tentanta cota de 26.00 pentru ca Perez sau coechipierul sau Nico Hulkenberg sa se claseze pe podium.

Ambii piloti au avut evolutii bune week-endul trecut, insa performantele lor au fost compromise de incidentele din prima tura. Hulkenberg a fost ghinionist, obtinand un loc bun in calificari, insa practic a inceput cursa langa Bottas. Dupa ce a semnat cu Renault, pare descatusat si evolutiile sale sunt mai bune.

Perez e favoritul local si va fi incurajat la unison la aceasta cursa, alaturi de Estaban Gutierrez, care inca cauta primele puncte in acest sezon. Autodromul Heramos Rodriguez are podiumul plasat strategic in fata unei tribune pline ce va numara peste 40.000 de fani. Daca Perez va reusi o clasare pe podium duminica in Mexic, va trebui sa ne asteptam la o explozie de bucurie din partea celor peste 100.000 de spectatori, cati vor lua parte la spectacol.

Keith Collantine e editorul blogului de Formula1 F1 Fanatic