Pariuri Formula1: Mercedes va domina la Hungaroring, dupa o pauza de 3 saptamani


Sambata trecuta, pilotul de Formula1, Jules Bianchi, a incetat din viata, ca urmare a accidentului suferit de el, anul trecut la Marele Premiu al Japoniei. Jules e primul pilot de Formula1 care isi pierde viata in urma unui accident in timpul unei curse, in ultimii 20 de ani. Pierderea sa e una uriasa pentru intrega suflare automobilista, insa, cum spune melodia "Show must go on", iar Duminica e programata cursa de la Hungaroring.

Un moment de reculegere va fi tinut inainte ca intrecerea din Ungaria sa inceapa. Intreaga cursa ii va fi dedicata lui de catre majoritatea pilotilor si echipelor participante.

 

Cote mari, pentru castigatorul din 2014

F1 Grand Prix of Great Britain - Qualifying : News Photo

Ca sa va dati seama cat de mare e discrepanta dintre echipa Mercedes si rivalii sai, tineti cont de acest aspect. Daniel RIcciardo, castigatorul Marelui Premiu din Ungaria in 2014, are cota neverosimila 201.0, pentru a se impune din nou. O valoarea astronomica si trebuie sa tinem cont ca doar patru masini non-Mecedes au valori mai mari decat a lui Daniel, inainte de cursa ce marcheaza jumatatea sezonului de F1.

E binecunoscut faptul ca ambii soferi Mecedes au terminat pe podium fiecare cursa a acestui an, mai mult decat atat, ei si-au impartit victoriile in 8 din cele 9 curse consumate pana in prezent. E foarte greu de vazut un alt castigator in Ungaria, in afara lor, cum s-a intamplat anul trecut.

Cotele la castigarea cursei pentru masinile Mercedes sunt destul de mici, Hamilton avand 1.50 pentru un succes, in timp ce Rosberg porneste cu sansa a doua, avand 2.75. E surprinzator cum cota pentru ca Nico sa castige titlul in acest an, deja a crescut la valoarea 4.50, cu toate ca ar putea trece pe primul loc inca din acest weekend.

 

Williams a stralucit la Sivlerstone

Nu mai putin de 16 ture ale circuitului Marelui Premiu al Regatului, de la Silverstone, am avut parte de un duo fruntas format din masini care nu au apartinut celor de la Mercedes. O veritabila raritate in acest sezon. Williams au luat fata celor de la Mercedes in primele ture. A fost o performanta remarcabila, chiar daca nici unul din acesti doi piloti nu a terminat pe podium. Ploaia si tactica nu foarte fericita a echipei a incurcat masinile Williams, care intr-o alta conjunctura, poate s-ar fi batut chiar la victorie.

Tresarirea de orgoliu a lor de la Sivlerstone ii recomanda sa spere la un succes in Ungaria? Foarte probabil ca nu.

Motorul Mercedes FW37, se simte confortabil pe circuite de mare viteza, precum e cel de la Silverstone. Hungaroring e un traseu relativ incet si foarte tehnic, cerinte la care cei de la Williams nu au raspuns prea bine in cursele recente, la Monaco in acest an nici una dintre masini nu a terminat in primele 10. Asta probabil explica faptul ca atat Botas, cat si Massa, au cote foarte mari pentru victorie, fiecare 41.00.

 

Ferrari, favoritii #2

F1 Grand Prix of Great Britain : News Photo

Cursa de la Sivlerstone a luat o turnura favorabila pentru masinile Ferrari, odata cu aparitia ploii. Astfel Sebastian Vettel a reusit sa ocupe pozitia a treia. Pe uscat, armele Scuderiei sunt limitate, iar capacitatea lor de a se "lua la tranta" cu masinile Mercedes e una nesatisfacatoare.

O cota interesanta e reprezentata de o clasare superioara a lui Raikkonen, in duelul sau cu Vettel. Kimi are 3.00 pentru a fi clasat mai bine ca si Sebastian. Finlandezul are 22.00 pentru victoria in Ungaria, in timp ce Vettel are 15.00.

 

Outisderi

Pilotii de la Subaru, Marcus Ericsson si Felipe Nasr au cote tentante pentru a termina in primii 10, fiecare din ei avand 6.00. Perechea a obtinut constant puncte in sezonul precedent, insa in acest an au fost inconstanti, echipa dezvoltand prea putin monopostul pentru acest sezon.

Pentru cei de la McLaren, trendul pare sa fie unul ascendent, ambii piloti obtinand puncte in acest an. Fernando Alonso are cota 3.00 pentru a obtine mai multe de la acest week-end, iar Jenson Button are 3.50. Victoria in Ungaria pentru McLaren, fosti castigatori in urma cu 3 sezoane, pare un scenariu SF, cota lor fiind 1251 in acest week-end.

 

AUTO-PRIX-FRA-BIANCHI : News Photo 

Keith Collantine e editorul blogului "F1 fanatic"