Pariuri Formula1: 8 motive pentru care o masina Red Bull ar putea castiga Marele Premiu al Ungariei


Nu e un secret ca Mercedes sunt favoriti sa castige Marele Premiu al Ungariei. Daca ne uitam pe cotele masinilor lor privind triumful, observam 2.10 pentru victoria lui Lewis Hamlton, respectiv 3.25 pentru Nico Rosberg. Consideram insa ca e mult mai interesant de analizat perechea de piloti de la Red Bull.

Daniel Ricciardo si Max Versappen au ambii cota 6.00 pentru a se impune in acest week-end. Aceste valori sunt destul de mici, fata de cotele cu care ne-au obisnuit agentiile la precedentele curse. Tocmai din acest motiv consideram ca exista sanse bune sa ii vedem pe unul dintre ei triumfand.

 

Sunt la acelasi nivel cu Ferrari

"Red Bull nu e in fata noastra," insista seful celor de la Ferrari, Maurizio Arrivabene, inainte de ultima cursa. Avea dreptate in acel moment, insa deja e a doua Duminica la rand in care Red Bull isi surclaseaza rivala. Diferenta dintre cei doi constructori a ajuns la doar sase puncte si exista toate indiciile ca Arrivabene va fi nevoit sa-si actualizeze punctul de vedere privind Red Bull.

 

Hungaroring nu e un circuit de forta

Hungaroring are o singura sectiune in linie dreapta, insa si aceasta masoara doar 908 metri. Cu alte cuvinte, performanta motorului va avea un impact destul de mic privind timpul scos de piloti. Motorul celor de la Red Bull TAG Heuer, unul cert sub cel al masinilor Mercedes, ar putea sa nu mai conteze atat de mult in economia cursei.

 

E un circuit de sasiu

Monopostul RB12 poate beneficia de modul cum e structurata acest circuit din Ungaria. De la virajul 4 la 11 avem o secventa unde Versappen si Ricciardo ar putea transa lupta in favoarea lor.

 

Red Bull au zburat in in Monaco

Ultima data cand am avut parte de o cursa atat de lenta si intortocheata ca si Hungaroring, Ricciardo a pornit din pole position. El a condus mare parte din cursa si a ratat victoria din cauza ca echipa sa l-a chemat la boxe pentru schimb de pneuri.

 

Ricciardo a mai castigat in Ungaria ...

Cu doi ani in urma, Ricciardo a profitat din plin de problemele monoposturilor Mercedes si a obtinut a doua victorie a carierei.

 

... iar Mercedes nu au castigat aici in era V6

Anul trecut, Sebastian Vettel a profitat din plin de prestatia modesta a ambilor piloti Mercedes si a reusit sa-si adjudece cursa de la Ungaroring.

 

Va fi foarte cald

Marea Britanie traverseaza un cal de caldura neobisnuit si acelasi lucru va fi si in Ungaria. Mercedes nu au reusti sa se descurce prea bine cu managementul pneurilor in conditii de caldura foarte mare, iar noua suprafata de la Hungaroring ar putea sa le accentueze aceste probleme, mai ales daca circuitul se va incalzi foarte rapid, la fel cum s-a intamplat in Austria.

 

Cei doi piloti de la Red Bull sunt formidabili

Din punctul meu de vedere, McLaren au una dintre cele mai galonate duo-uri de piloti din Formula1, campionii mondiali Fernando Alonso si Jenson Button. Cei doi au parte insa de o masina necompetitiva. Red Bull au reusit insa sa le ia fata cu un monopost superior si cu doi piloti tineri, care se anunta viitoarele staruri ale F1.

Max Versappen a uimit intreaga suflare moto in acest sezon, castigand o cursa in Spania si luandu-i fata lui Rosberg la Silverstone. Ricciardo e un alt pilot cu multe curse castigate, iar foamea lui de succes e una imensa, dupa clasarea pe pozitia a patra in sezonul trecut.

 

Keith Collantine e editorul blogului de Formula1 -  F1 Fanatic