Pariuri Formula1: 6 motive pentru care Hamilton e inca omul pe care sa pariezi la titlul mondial


Cotele o arata clar: Nico Rosberg a devenit favorit pentru a castiga titlul de campion al lumii la Formula1 in acest sezon. El are cota 1.60, fata de 2.40, cat e valoarea atribuita colegului sau Lewis Hamilton.

Chiar daca Nico ramane favorit pe hartie, credem ca Hamilton e departe de a fi invins si va avea forta sa revina in acest sezon. Motivele le-am expus mai jos.

 

Despre startul lansat al lui Rosbert

Rosberg stie foarte bine ca startul sau excelent de sezon nu conteaza prea mult. "E cel mai lung sezon de F1 din istorie. Sunt 21 de curse si au mai ramas a se dispute inca 18." Acestea au fost declaratiile sale in legatura cu statutul sau de favorit la titlu, dupa cele 3/3 victorii realizate in acest sezon, ultima in China.

"Lewis nu este la multe puncte in spate, e undeva la 30 de puncte, ceea ce nu inseamna mult". Rosberg conduce clasamentul general, avand 36 de puncte, insa cu inca 450 de puncte disponibile in acest sezon, vor mai trece multe luni de zile pana cand titlul se va decide.

 

Rosberg a avut o conjunctura favorabila

Primele trei curse din acest sezon ale lui Hamilton pot fi sintetizate dupa cum urmeaza: doua starturi greoaie, plus o defectiune la motor, ultima concretizata printr-un loc sapte la MP al Chinei.

Primele doua curse si lentoarea sa aratata aduce anumite semne de ingrijorare, insa la Shanghai pare sa le fi depasit.

Hamilton l-a depasit semnificativ pe Rosberg in lupta pentru pole position in cele doua sesiuni de calificari unde monopostul sau nu a dat gres. Britanicul e favorit pentru obtinerea polului si in acest week-end, avand 1.95. Pare week-endul tipic si avem toate motivele sa credem ca Hamilton va reveni din nou in top.

 

Hamilton conduce disputa cu Rosberg cu 5-0

In mod cert, Hamilton nu e panicat de succesele recente ale lui Rosberg si asta pentru ca fiecare dintre cei doi piloti isi cunosc foarte bine atat punctele forte, cat si slabiciunile.

Ei au deja trei ani de cand sunt colegi la Mercedes si alti doi ani la carturi, in perioada cand erau adolescenti. Ce au in comun aceste cinci sezoane petrecute de ei impreuna?

Simplu, Hamilton l-a invins si a fost clasat mai bine ca Rosberg de fiecare data in acesti 5 ani.

 

Nu ar fi prima data cand Hamilton revine din urma

Cu doua sezoane in urma, datele problemei aratau chiar mai nefericit decat in prezent pentru Lewis Hamilton.Cu sapte curse ramase si doar 200 de puncte ramase in joc, Rosberg conducea in clasamentul pentru titlu cu 29 de puncte avans.

Raspunsul lui Hamilton a fost impecabil si a inlaturat orice supozitie cum ca Lewis ar ceda sub presiunea pusa de colegul sau german. Pilotul englez a castigat sase din cele sapte curse ramase in acel sezon si i-a "suflat" titlul lui Rosberg.

 

Hamilton nu intra in panica

Hamilton e triplu campion mondial si are in palmares castigarea a 43 de curse. Lewis a acumulat multa experienta in aceste sezoane si a devenit un pilot extrem de versatil.

"Dupa acesti trei ani, experienta m-a invata sa stau calm si sa continuu sa ma concentrez la revenire.", a declarat britanicul la inceputul acestei saptamani.

"Am mai fost in aceasta situatie de cateva ori in trecut. Se pot intampla foarte multe in cele 18 curse ramase a se disputa in acest sezon si am deplina incredere in echipa mea. RRivalitatea face parte din calatorie insa, ne aduce mai aproape, ne face sa devenim mai buni si sunt convins ca alaturi de echipa mea vor veni curse mult mai bune in week-end-urile ce vor urma."

 

Keith Collantine e editor pe blogul de formula1 - F1 Fanatic