Pariuri Formula1: 10 lucruri de care trebuie sa tii cont inainte de MP al Chinei


Doresti sa stii care sunt cotele la pariuri pentru Marele Premiu al Chinei, ce se va consuma in acest week-end? Nu te grabi, arunca intai un ochi pe aspectele punctate de noi mai jos si vei avea o sansa in plus la castig.

De ce ar trebui sa tii cont inainte de a paria pe MP al Chinei de Formula1:

 

Rubrica de pariuri Unibet

F1 Grand Prix of Belgium - Previews : News Photo

Felicitari! Deja te afli aici. Poti sa treci la pasul urmator.

 

Forma de cursa

F1 Grand Prix of China : News Photo

Un lucru e clar, anumite echipe se descurca mai bine pe anumite tipuri de circuite. Mercedes s-au descurcat in general bine la Shanghai, unde are loc cursa de F1 din acest week-end, insa echipa germana tinde sa devina mai putin competitiva in Singapore, spre exemplu.

 

Forma de sezon

AUTO-PRIX-AUS : News Photo

Am fost obisnuiti cu Mercedes castigand curse peste curse, insa aruncati o privire despre cat de aproape sunt masinile rivale si parca trendul indica o echilibrare din ce in ce mai mare.

 

Forma circuitului

AUTO-PRIX-F1-ABU-DHABI : News Photo

Acest aspect merge mana in mana cu preedentele doua aspecte punctate mai sus. Monoposturile cu motorizari mai slabe au de suferit pe circuitele cu linii drepte mari. Cu siguranta nimeni nu va paria pe o masina Renault sau Honda sa castige la Monza.

 

Coechipierii

Cum iti poti da seama ce piloti merg bine pe anumite circuite? Poti face asta comparand fiecare pilot cu singurul om care mai conduce o masina identica cu a sa, coechipierul sau. Desi pretind contrariul, fiecare dintre piloti are circuite pe care le prefera mai multe in detrimentul altora.

 

Alegerea pneurilor

AUTO-PRIX-F1-BRN : News Photo

O noua regula introdusa in acest an spune ca fiecare pilot poate sa aleaga mai multe tipuri de pneuri pentru fiecare cursa. Cu cat mai multe seturi de pneuri soft vor alege, cu atat vor fi mai agresivi pe parcursul acelei curse.

 

Modificari la motor

AUTO-PRIX-BEL-F1-SPA : News Photo

Pilotii au pare de 5 schimbari la motorizare e parcursul acestui sezon, iar daca vor depasi acest plafon, vor suporta penalitati. La inceputul sezonului aceasta prevedere are un impact minim, insa odata ce evoluam in sezon, pilotii vor trebui sa ajusteze si sa foloseasca noi motorizari. Pilotii vor prefera noi motoare la cursele de mare viteza cum sunt Spa si Monza.

De asemenea trebuie tinut cont de ce echipe efectueaza modificari privind performanta motorului si ce efect au toate acestea.

 

Timpii in a doua sesiune de antrenamente

AUTO-PRIX-USA-F1-PRACTICE : News Photo

A doua sesiune de calificari a fiecarei curse ne prezinta pilotii pregatiti de cursa, efectuand ture multe de circuit in care acestia testeaza diferitele tipuri de pneuri. Aceasta a doua sesiune de calificari ne poate transmite multe privind pilotul care are sanse sa fie cel mai rapid din cursa si cine se afla in pericol.

 

Grila de start

F1 Grand Prix of USA : News Photo

Plasarea unui pariu inainte sesiunilor de calificari iti poate aduce cel mai adesea valori mai bune privind cotele. Odata ce s-a definitivat grila de start, aceasta are un efect puternic asupra pariurilor pe castigatorul cursei si daca poti, ar fi bine sa o ignori si sa iti plasezi pariurile inainte.

 

Starea vremii

F1 Grand Prix of USA - Qualifying : News Photo

Vremea umeda favorizeaza pilotii cu un plus de tehnica si de indemanare si masinile care au gripul cel mai bun. In ultimele sezoane, cei de la Williams au suferit foarte mult pe ploaie, in schimb Red Bull s-au simtit foarte bine in astfel de conditii.

Inainte de a plasa pariuri e bine sa gasesti o sursa meteo locala de incredere si sa aprofundezi aceste predictii meteo pentru ora la care va avea loc cursa. Pentru fiecare cursa ce are loc duminica, trebuie sa ignori tot ce s-a scris pe subiectul vremii pana joi.

In mod evident, pentru cursele ce au loc in zone foarte aride, poti spune pas acestei rutine ce presupune studiul meteo.

 

Keith Collantine e editor al blogului f1 fanatic