Pariuri F1: Marele Premiu al Braziliei si cotele pentru sezonul de Formula1 2016


Acum, ca s-a decis soarta sezonului 2015 privind clasamentul mondial al pilotilor si constructorilor, consideram ca e un moment potrivit pentru a analiza cotele pentru sezonul viitor.

Dupa doi ani umbriti de dominatia Mercedes, e greu de crezut ca vom avea parte de ceva fundamental diferit privind sezonului viitor. Am aruncat o privire pe sansele echipelor ce le-ar putea pune probleme si am analizat cotele proaspat lansate.

 

Red Bull

F1 Grand Prix of Mexico : News Photo

Castigatori ai titlurilor dintre ani 2010 si 2013, aceasta echipa are in continuare resursele si potentialul de a crea deranj in randul rivalilor. In aceste ultimi doi ani au intervenit cateva defectiuni majore, iar cota de 17.00, pe care o avem in oferta pentru titlul la constructori e destul de fantasmagorica si cu sanse mici de reusita.

Cei doi piloti care au adus acele trei titluri, Sebastian Vettel si Mark Webber au plecat demult de al echipa. Genialul inginer Adrian Newey si-a redus si el implicarea in echipa de F1, unde mai adaugam o motorizare total necompetitiva, fara perspective de imbunatatire rapida.

Pana in clipa de fata, inca nu si-au definitivat alegerile privind motorizarea masinii pentru sezonul viitor, lucru care cauzeaza mari batai de cap echipei tehnice. Castigarea titlului la constructori pare un fenomen total improbabil pentru sezonul viitor.

 

McLaren

F1 Grand Prix of Mexico : News Photo

Primul sezon dupa reuniunea cu Honda a fost de-a dreptul chinuitor pentru McLaren. Cu toate astea, nu trebuie omise castigurile potentiale ce pot fi obtinute in urma motorizarii lor, insa acesta e un proces de durata. 

Avand in fata un duo de campioni mondiali format din Fernando Alonsi si Jenson Button, insa acest lucru nu reprezinta o amenitare pentru rivali, daca stam si analizam cotele. Pentru a obtine titlul la constructori, McLaren au 29.00, in timp ce cota ca Alonso sa devina din nou campion mondial e 41.00. Dupa cum cifrele o indica, vorbim de o echipa in care nu este nimic de pierdut, iar acest lucru ii poate descatusa. 

 

Ferrari

F1 Grand Prix of Mexico : News Photo

Discutand pragmatic, aceasta echipa e cea mai mare amenintare pentru Mercedes in 2016. Constructorul italian a anul in iarna trecuta o buna parte a avansului pe care l-au avut cei de la Mercedes, Vettel reusind sa castige nu mai putin de trei curse, conducand un monopost in care s-a investit in dezvoltare un mare zero, dupa venirea sa de la Red Bull.

Pentru sezonul viitor sansele la titlu ale celor de la Ferrari sunt 4.50, in comparatie cu 1.17cat au cei de la Mercedes, in timp ce la piloti, Vettel are 4.00 pentru a-si adjudeca al 5-lea sau titlu, in comparatie cu 1.40, cat are Lewis Hamilton.

 

Marele Premiu al Braziliei

F1 Grand Prix of Mexico : News Photo

Desi cunoastem deja noul campion mondial, nu trebuie sa uitam faptul ca mai sunt programate doua curse in acest sezon, prima urmand sa aiba loc in acest week-end in Brazilia.

Nico Rosberg traverseaza o forma de moment excelenta, reusind patru pole-uri in ultimele patru curse si pentru acest week-end, el e favorit a se impune in fata colegului si rivalului Hamilton, avand 1.90 fata de 2.00, cat are britanicul.

Dat fiind faptul ca excluzand pilotii Mercedes, orice alt pilot are cota 10.00, sau mai mult, pentru a castiga in Brazilia, consideram ca exista sanse bune de a miza pe alti piloti, cu atat mai mult cu cat in ziua cursei e anuntata ploaie, aspect care ar mai uniformiza din sansele de castig.

Red Bull sunt in mod traditional o echipa care se simte bine atunci cand ploua, iar fiecare din pilotii sai e creditat in acest moment cu 67.00 la victorie. Daniel Ricciardo se asteapta sa primeasca o penalizare, din acest motiv consideram ca e mai indicat sa se mizeze pe coechipierul sau, Daniil Kvyat, care a impresionat pe ploaia de la Austin, in urma cu trei saptamani.

Favoritul local Felipe Massa are cota 34.00 si nu ar fi exclus ca el sa produca o explozie de bucurie admiratorilor sai din Brazilia.

 

Keith Collantine e editorul blogului de formula1 - f1 fanatic