MP al Chinei la Formula1: Ferrari nu pornesc favoriti, in ciuda victoriei din cursa inaugurala


Sebastian Vettela a adus o bucurie de nedescris "tifosilor" Ferrari, castigand etapa inaugurala a sezonului de Formula1, disputata in urma cu doua saptamani, in Australia. Neamtul e pregatit de un nou rezultat bun, desi e foarte clar ca rivalii de la Mercedes pornesc cu prima sansa.

Lupta pentru succes pe Shanghai International Circuit se anunta una extrem de tare. Lewis Hamilton, care s-a mai impus de 4 ori in China, porneste favorit la castigarea cursei, avand cota 2.00, in timp ce neamtul Vettel are o cota apropiata, 2.60


 

Cote bune pe Raikkonen

Daca doresti sa "pariezi pe rosu" in acest sfarsit de saptamana si te atrage Ferrari, sunt cote mult mai bune pe coechipierul lui Vettel, Kimi Raikkonen. Finlandezul a castigat aceasta cursa in urma cu 10 ani, cand avea sa castige si titlul de campion. Nordicul are cota 9.00 pentru un succes in china, in timp ce cota ca el sa porneasca primul din grila de start e 12.00. Din 2008 nu a mai porni din pole position.

Merita pariat? Depinde ce considera fiecare. Kimi a fost unul dintre cei mai buni piloti in pre-sezon, insa la Melbourne a avut o prestatie oscilanta. In prima parte a cursei a fost ezitant, trio-ul din fata distantandu-se treptat de el, insa pe final el si-a revenit si a reusit sa stabileasca chiar recordul pentru cea mai rapida tura.

 

Ce e in neregula cu Red Bull?

Foarte multa lume se astepta in Australia la un start mult mai bun al celor de la Red Bull. Max Verstappen, a terminat cursa abia pe locul cinci, in timp ce favoritul local Daniel Ricciardo a fost nevoit sa abandoneze.

Se vor imbunatatii lucrurile in acest weekend? Una din posibilele probleme ale lor ar putea fi motorul Renault care a fost recent downgradat, din cauza unei probleme observate in legatura cu noile reglementari din acest sezon 2017. Foarte probabil, aceste probleme nu vor fi rezolvate pana la cursa din China.

In Australia, a fost clar ca echipa si-a sacrificat o parte din potentialul monoposturilor in viraje, pentru a incerca sa compenseze minusul de viteza pe linie dreapta. Circuitul de la Shanghai are mult mai multe viraje ca cel de la Antipozi si acest lucru ar putea ajuta echipa.

Prognoza meteo indica anumite sanse de ploaie, la ora cursei. Daca precipitatiile vor veni, cota excelenta 26.00 pentru Versapen si Ricciardo sa plece din pole position, consideram ca merita atentia tuturor pariorilor. Ricciardo, care a plecat de pe doi anul trecut, a reusit sa-l depaseasca pe Rosberg chiar la primul viraj si se anunta un pretendent incontestastabil si in 2017.

 

Clasare pe podium

Cei sase piloti ai primelor trei echipe sunt, in mod evident, principalii favoriti la clasarea pe podium. Dupa ce am vazut insa in Australia, sunt premise ca acest sezon sa fie mai greu predictibil, astfel ca trebuie luata in calcul si varianta oustiderilor pentru o clasare in TOP3.

Romain Grosjean promitea a fi unul dintre pilotii combativi la Melbourne, insa monopostul sau nu a fost de acord cu acest lucru. El spera la lucruri mai bune in China, fiind un pilot prezent constant in TOP10, iar valoarea 41.00 pentru o clasare intre primii trei consideram ca nu e de ignorat. 

Un alt pilot de urmarit e mexicanul Sergio Perez de la Force India. El a facut o cursa buna in Australia, fiind autorul uneia dintre cele mai frumoase depasiri, care l-a ajutat sa se claseze pe o onorabila pozitie 7. Perez a reusit sezonul trecut doua clasari pe podium, cand nimeni nu se astepta si nu ne-ar mira sa reuseasca acest lucru si in China. Cota e 41.00.

Keith Collantine este editorul blogului de Formula 1 - F1 Fanatic