Mayweather v McGregor: Mayweather e favorit urias si avem o cota de 9.00 foarte atractiva


Daca Floyd Mayweather nu il invinge pe Conor McGregor in asa numita "Lupta a secolului", multa lume considera ca s-ar face de ras si ar face boxul de ras.

Auto-proclamat cel mai bun boxeur al tuturor timpurilor, el nu a fost niciodata recunoscut pentru forta loviturilor. Daca Mayweather nu va invinge un boxeur aflat la prima lupta la profesionisti, intreaga sa cariera de 20 de ani ar sta sub semnul intrebarii.

Aceasta e realitatea crunta. In anumite momente in aceste ultime saptamani, cu totii am avut dubiile noastre si am fost cumva afectati de efectul Conor McGregor, insa cand analizam mai bine cifrele si situatia, chiar si cei mai mari fani ai irlandezului si al artelor martiale mixte, stiu ca in mod logic, deznodamantul e unul singur.

Cota lui McGregor (5.00) a atras cateva pariuri destul de consistente si a facut ca valoarea pentru victoria lui Floyd sa urce la 1.22. Pariul pe victoria lui Mayweather pare o simpla formalitate si doar o accidentare, sau un element neasteptat l-ar indeparta pe american de victori cu numarul 50 a carierei. 

Dublu campion in UFC insa debutant in box, McGregor are o forta a loviturilor mult mai mare, in special in mana stanga. Ramane de vazut cum va reusi sa-l atinga pe cel mai bun boxeur din punct de vedere defensiv din toata istoria.Ii dorim mult succes lui McGregor, insa nu credem ca are o sansa in aceasta lupta. O performanta pe care acesta ar realiza-o ar fi chiar si terminarea in picioare a celor 12 runde, un pariu a carui cota e 3.40. Nu suntem insa convinsi nici de acest pariu, in ciuda faptului ca Mayweather are 40 de ani, probabil nici el nu isi doreste o lupta de 12 runde si il va forta pe irlandez sa consume multa energie in loviturile pe care acesta le va arunca.

Multi specialisti opiniaza ca singura speranta a lui McGregor e de a plasa o lovitura puternica, care sa-l doboare pe american, insa acest lucru implica un consum mare de resurse si diferentele intre ringul de box si octagon sunt destul de mari. Unibet are cota 6.00, ca prosopul sa fie aruncat de oricare dintre ei, foarte probabil McGregor. Acest pariu ar putea reprezenta o varianta serioasa de investitie.

Unibet ofera o alta cota extrem de atractiva, 9.00, pentru o victorie in urma unei descalificari. Desi Conor nu se va hazarda cu coate si cu incercari de a-si impinge adversarul la ol upta la sol, el ar putea atrage dupa sine multiple penalizari, ca urmare a frustrarilor si a carentelor pe care le are la partea de tehnica generala cu privire la boxul profesionist.

Anumite filmare care au aparut pe Internet in saptamanile premergatoare acestei lupte au demonstrat ca tehnica sa de boxeur e una care lasa multe semne de intrebare. In mod cert e un stil neortodox, surprinzator, insa acest lucru ar putea sa nu-l ajute atat de mult precum spera unii.

Daca McGregor va folosi in mod repetat lovituri ileagale si va lovi in ceafa sau sub centra, cu siguranta arbitrul Robert Byrd nu va avea de ales si va trebui sa opreasca lupta.

Pentru fanii lui McGregor care se bazeaza pe alonja superioara a irlandezului si pe faptul ca e un luptator mai mare, consider ca acestia ar trebui sa caute pe Youtube prestatiile lui Mayweather in fata lui Oscar De La Hoya, Miguel Cotto si Canelo Alvarez, cu totii jucatori care fizic stau mai bine ca Floyd. In special disputa cu Canelo a fost una brutala pentru acesta, Mayweather castigand mai mult decat clar acel meci.

Varsta nu cred ca va fi un factor. Victoria cu Alvarez a venit in urma cu mai putin de patru ani, pe atunci cand mexicanul, actualmente cel mai mare star din lumea boxului, avea varsta de 23 de ani si era cel mai mare talent din acest sport. Alvarez a avut mari probleme in a-l atinge pe Mayweather in acel meci.

Din ratiuni de divertrismen, personal mi-as dori ca McGregor sa castige, insa daca discutam de pariuri, consider ca se impune sa investim "toate ouale din cos" pe victoria lui Mayweather. Orice alt rezultat in afara victoriei lui Floyd ar fi una dintre cele mai mari surprize din istoria sportului.

RECOMANDARI

Cel mai bun pariu: Mayweather castiga prin KO, TKO sau DQ – 1.62

Pariu sigur: Mayweather castiga – 1.22

Cota de incercat: Victorie in urma descalificarii adversarului – 9.0

Novelty bet: McGregor sa nu bifeze nici o lovitura – 17.0