Analiza MP din Monaco: Cotele pentru Kimi Raikkonen cresc si seria fara succese pare sa continue


Cand ii va surade din nou sansa lui Kimi Raikkonen?

Au trecut mai bine de patru an de cand campionul mondial din 2007 a obtinut o victorie in Formula1. De atunci el a avut monoposturi solide la dispozitie de cele mai multe ori, la fel cum se intampla si in acest an, insa pur si simplu el nu reuseste sa profite de oportunitatile care i s-au ivit.

E adevarat ca acesti patru ani de seceta au fost presarati si cu destule momente de nesansa. Saptamana trecuta, la cursa din Spania, am avut un astfel de caz. Inclestat intre Bottas si Versappen la start, Raikkonen nu a terminat cursa, fiind implicat involuntar intr-un contact.

Rezultatele nefaste ale sale din acest sezon s-au observat cel mai bine si in duelul cu coechipierul sau Sebastian Vettel. Neamtul s-a clasat mai bine in fiecare runda. Mai mult decat atat, nici macar in cursele in care Vettel a fost pe primul loc sau pe doi, Raikkonen nu a reusit macar o clasare intre primii 2.

Va fi oprita aceasta seceta? Ar putea ca acest lucru sa se intample la Monaco, unde Raikkonen a castigat in urma cu 12 ani? Cota pentru acest lucru e una generoasa, in cazul in care intentionati sa mizati pe el. El pornete cu sansa #6, iar cota ca el sa castige e 17.00.

Exista o serie de motive care ar putea da serios de gandit privind acest pariu. Mercedes au fost doar putin mai rapizi ca masinile Ferrari pana in acest moment, insa o parte buna din acest avantaj e conferit de motorizare, care nu va mai juca un rol atat de important pe un circuit stadal lent si complicat, cum e cel din Monaco.

Mercedes au cea mai lunga masina din grila de start, iar acest lucru va insemna invariabil un dezavantaj pentru acest weekend. Pirelli au scazut parametrii presiunii minime din pneuri pentru acest circuit de la Monte Carlo, o mutare care ar putea sa ii avantajeze pe Ferrari in duelul lor cu Mercedes.

Chiar daca Ferrari au o masina compeititva, pentru Raikkonen nu va fi usor si va trebui in primul rand sa isi depaseasca colegul, sau sa spere ca acesta va intampina probleme, cum s-a intamplat in cursa din Monaco de anul trecut.

 

Mai multe cote de la MP din Monaco

Doua din rezultatele de anul trecut reprezinta optiuni de pariat interesante. Daniel Ricciardo, care a pornit primul in grila de start in 2016, are cota 15.00 pentru a repeta aceasta isprava. In cazul in care Red Bull vor fi rapizi in prima zi a calificarilor, acest pariu merita o sansa, cu siguranta.

Sergio Perez a obtinut o clasare pe podium in 2016, iar cota ca mexicanul sa obtina din nou o clasare in primii trei are valoarea 20.00. El a terminat pe patru saptamana trecuta in Spania, insa acest lucru a fost facilitat de sumedenia de abandonuri care au fost in priam runda. El are nevoie de o doza importanta de sansa pentru a reusi din nou o clasare in TOP3.

 

Cotele pentru Alonso la Indy a fost dezvaluite

Unul dintre castigatorii editiilor precedente ai MP de la Monaco nu va fi prezent in grila de start in acest an. E vorba de Fernando Alonso, care a decis sa renunte la aceasta cursa de F1, in detrimentul participarii la Indianapolis 500.

Alonso avea initial cota 9.00 pentru a se impune in acea cursa, insa el a obtinut rezultate excelente in calificari, terminand pe pozitia a trei, din 33 de masini. Astfel cota sa pentru a castiga acea cursa e 5.00

Keith Collantine este editorul blogului de Formula1 - F1 Fanatic